Noodkreet Voedselbank Gooi en omstreken: ’Donaties en big shoppers nodig’; Houdbare voorraad slinkt snel

Noodkreet Voedselbank Gooi en omstreken: ’Donaties en big shoppers nodig’; Houdbare voorraad slinkt snel
Huizen

De Voedselbank Gooi en Omstreken, actief in Hilversum, Huizen, Laren, Weesp, Baarn en Soest, deelt nu nog wekelijks voedselpakketten uit, maar om dat zo te houden is geld nodig. En grote boodschappentassen.

Aan vrijwilligers vooralsnog geen gebrek bij de Voedselbank Gooi en Omstreken. Hoewel een deel van de 220 vrijwilligers tot de kwetsbare groep behoort en daarvoor niet beschikbaar is, zijn die lege plekken inmiddels ingevuld door familieleden en vrienden van de overgebleven vrijwilligers en door mensen die spontaan hun hulp aanboden.

Een deel van die vrijwilligers wordt ingezet om voedselpakketten te brengen naar die cliënten van de Voedselbank die ook tot de ’kwetsbare groep’ behoren en daarom niet meer zelf naar de voedselbank kunnen komen.

Waar wel een een tekort dreigt te ontstaan is bij de aanvoer van goederen. Met name de voorraad houdbare goederen begint zorgwekkend te slinken, nu er geen inzamelacties gehouden kunnen worden in winkels en via kerken en scholen van wege corona.

Er komen inmiddels wel donaties binnen voor voedsel, maar dat is nog niet genoeg om de voedselpakketten de komende tijd voldoende gevuld te houden. Daarom is de organisatie op zoek naar meer donateurs.

Inmiddels is ook de al eerder aangepaste werkwijze opnieuw veranderd. Om snel en veilig te kunnen werken is besloten de voedselpakketten zoveel mogelijk al in te pakken in het depot in Huizen. Daarvoor zijn echter grote stevige boodschappentassen nodig, de zogenoemde big shoppers. Wie deze over heeft, kan ze inleveren bij bij het depot van de Voedselbank op de Energieweg 39 in Huizen of bij de uitgiftepunten in de verschillende dorpen.

Donaties zijn welkom op rekeningnummer NL10 RABO 0383 7380 83 t.n.v. voedselbank Gooi & Omstreken o.v.v. voedsel of via de doneerknop op de website: www.voedselbankgooi.nl.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen