Dirk van den Berg (1942-2020): Een markante Beverwijker is overleden

Dirk van den Berg (1942-2020): Een markante Beverwijker is overleden
Dirk van den Berg.
© Archieffoto
Beverwijk

Een markante Beverwijker. Als er iemand is op wie deze woorden echt van toepassing zijn, dan is het wel Dirk van den Berg. De horecabaas overleed maandag op 77-jarige leeftijd.

Met zijn rijzige gestalte en bos donkere bruine krullen op zijn hoofd kon je ’m bijna niet over het hoofd zien. En zijn donkere stem reikte ver. Vele Beverwijkse feestweken liep hij met iets wat haastige trend over de Breestraat van podium naar podium om te zorgen dat overal de horeca goed draaide. En dan naar het Meerplein waar zijn eigen Carrouselbar de deuren wijd opzette voor het feestgedruis.

Dirk van den Berg, een echte kastelein, was sinds 1967 in de horeca werkzaam. Maar de feestweek had een apart plekje in het hart van de Beverwijker. Sinds 1980 is de feestweek met als hoogtepunt de harddraverij op de Breestraat. Van den Berg was vanaf het begin erbij betrokken. Hij nam met Rinus Franssen het horecagedeelte voor zijn rekening.

Er zijn zat mooie verhalen die hij smakelijk en graag vertelde. Zoals over een optreden van André Hazes in café de Promenade dat destijds ook op het Meerplein zat.

„Er kon geen muis meer in, mensen stonden echt tegen elkaar aan geplakt’’, vertelde hij in 2005 ter ere van de 25e feestweek aan deze krant. ,,We hadden buiten zelfs speakers opgehangen. Tijdens een pauze zei Hazes in de kleedkamer: ’Het gaat geweldig, maar ik voorzie een probleem. Hoe kom ik hier straks weer uit?” Ik zei: ’André, ik heb een oplossing. Ik regel vijf uitsmijters. Na je toegift smijt je je microfoon neer, springt tussen die uitsmijters en je bent buiten.’ ’Is goed’, zei hij. Hij is klaar en springt tussen die vijf potige kerels. Ik zie zo 600 kilo vlees door de massa gaan en mensen omvallen, maar hij was wel buiten. Schitterend.”

Vanwege het coronavirus vindt de uitvaart zaterdag in besloten familiekring plaats. De familie laat in de rouwadvertentie weten dat er later nog een herdenkingsdienst wordt gehouden.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen