VNG Jaarcongres in West-Friesland uitgesteld tot juni 2021

VNG Jaarcongres in West-Friesland uitgesteld tot juni 2021
Burgemeester Jan Nieuwenburg.
© Archieffoto
Hoorn

Regio West-Friesland heeft samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) besloten het Jaarcongres uit te stellen tot juni 2021. De exacte datum is nog niet bekend.

Een van de maatregelen vanuit het Rijk om het coronavirus te bestrijden is dat alle evenementen en bijeenkomsten tot in ieder geval 1 juni niet mogen plaatsvinden. Hoewel het VNG Jaarcongres op 9 en 10 juni in West-Friesland zou plaatsvinden, is toch gezamenlijk besloten het congres uit te stellen naar volgend jaar. ,,Hiermee nemen we als regio en de VNG de verantwoordelijkheid ten aanzien van de volksgezondheid, geven we duidelijkheid in onzekere tijden en worden de partners tijdig geïnformeerd’’, aldus de Hoornse burgemeester Jan Nieuwenburg, die optreedt namens namens de West-Friese bestuurders. De regio werkt de aankomende tijd samen met andere betrokkenen verder aan de voorbereidingen en organisatie.

VNG-voorzitter Jan van Zanen moemt het besluit erg jammer. Het bestuur bekijkt nog in welke vorm de algemene ledenvergadering, een van de onderdelen van het Jaarcongres, dit jaar doorgaat.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen