Premium

Kans op finale om de landstitel tussen VZV en SEW is verkeken: NHV zet streep door restant van handbalseizoen

Een finale om de landstitel tussen Westfriesland SEW en JuRo Unirek VZV behoort niet meer tot de mogelijkheden nu het seizoen is beëindigd.
© Foto Marcel Rob
Arnhem

Het handbalseizoen 2019/2020 gaat de boeken in zonder kampioenen en zonder degradanten. Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) heeft dinsdagavond vanwege de coronacrisis een streep gezet door het restant van het seizoen. Alleen voor de BENE-League wordt een uitzondering gemaakt. Van die competitie voor herenteams uit België en Nederland is Achilles Bocholt op basis van de eindstand van het reguliere seizoen aangewezen als winnaar.

Vanwege de nieuwe, verscherpte maatregelen om het coronavirus het hoofd te bieden ziet het NHV geen mogelijkheid om het seizoen na 1 juni nog te herstarten. ,,Het spijt ons te moeten mededelen dat de competitie geen reglementaire promotie/degradatie kent. Ook daar waar een team al reeds zeker van promotie dacht te zijn, of op een plaats stond die mogelijk promotie tot gevolg kon hebben. Het bondsbestuur is zich bewust van de teleurstelling die dit besluit met zich meebrengt. Met name voor alle teams in de verschillende competities die in de rangschikking bovenaan stonden’’, schrijft de bond in een toelichting op het genomen besluit.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen