Premium

Alkmaarse bloemisterij steekt in coronatijd gratis zeepjes in bestelde bloemboeketten: ’Om iedereen eraan te herinneren dat zij regelmatig hun handen wassen’

Alkmaarse bloemisterij steekt in coronatijd gratis zeepjes in bestelde bloemboeketten: ’Om iedereen eraan te herinneren dat zij regelmatig hun handen wassen’
Merel Meinen van Groot in Groen met de speciale ’coronaboeketten’: bloemen met exra ingestoken stukjes zeep.
© Foto Hail Europe/Mirzet Durak
Alkmaar

De Alkmaarse bloemisterij Groot in Groen en Hail Europe (uit dezelfde stad), producent van onthaalartikelen voor onder meer hotels, hebben een speciale actie op touw gezet nu het coronavirus de samenleving in haar greep houdt.

Om mensen een hart onder de riem te steken ’én eraan te herinneren dat zij regelmatig hun handen wassen’, worden in elk bloemboeket dat aan huis wordt bezorgd wat stukjes zeep gestoken.

Bezorgen

,,Vanwege corona is het heel rustig in de winkel, maar rijden we per dag het vijfvoudige aan bestellingen (nu tussen de 150 en 200, red.) weg’’, zegt Merel Meinen (37), eigenaresse van Groot in Groen.

Verjaardag

,,Wie niet op verjaardag kan, laat een boeket bezorgen. Hetzelfde geldt voor kinderen en kleinkinderen die hun ouders of opa en oma niet kunnen zien.’’

Van de zeven personeelsleden zijn er normaal gesproken twee onderweg om bestellingen af te leveren. Dat zijn er nu vier. De rest verwerkt de bestellingen en maakt de boeketten.

Familie-onderonsje

De actie blijkt een familie-onderonsje: de directeuren van Hail Europe zijn Annebet Meinen, Willemijn Meinen en Berrie Meinen, respectievelijk zussen en de vader van Merel Meinen.

,,We hopen dat dit gebaar extra attentiewaarde heeft, zodat iedereen zijn of haar persoonlijke hygiëne goed in de gaten houdt’’, laat Berrie Meinen weten.

Boodschap

,,Vanwege corona, maar ook met Pasen en Moederdag worden veel bloemen besteld. De zeepjes zijn een reminder voor dierbaren: was je handen. Het is een ludieke actie met een serieuze boodschap. Want we leven in een spannende tijd.’’

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen