Premium

Als het tot 1 juni thuis werken is, dan word ik echt knettergek

Als het tot 1 juni thuis werken is, dan word ik echt knettergek

Te midden van vier puberkinderen, zijn vrouw en twee katten werkt verslaggever Koen van Eijk vanuit huis. Zijn bureau is een campingtafel in de slaapkamer. De komende tijd deelt hij in deze krant zijn ervaringen.

De mededelingen van premier Rutte, minister Grapperhaus en de andere twee ministers voelen als een mokerslag.

Bedoelen ze met het schrappen van alle samenkomsten tot 1 juni ook dat je tot 1 juni moet thuiswerken?

Sommigen van mijn collega’s denken van wel, blijkt uit mededelingen in de werk-appgroep. Anderen denken dat het voor wat betreft werk mee zal vallen. Ik behoor bij die laatste stroming. Specifieker, ik bén die laatste stroming.

Ik klamp mij vast aan de mededeling dat beoefenaars van ’contactberoepen’, zoals kappers en schoonheidsspecialisten, tot 6 april hun vak niet mogen uitoefenen. Daarna misschien weer wel en, zo redeneert mijn hoofd, waarom zouden andere werkenden dan thuis moeten blijven?

De wens is de vader van de gedachte. Ik weet het.

Want als het aantal besmettingen niet afneemt, de zorg steeds sterker overbelast raakt, dan zal het thuiswerken nog veel langer duren. Misschien wel tot 1 juni. Dat zijn tien weken.

Ik moet er niet aan denken. Maandag heb ik mijn slechtste dag tot nu toe. Mijn laptop bokt en steigert. Keer op keer vastlopers. Artikelen verdwijnen. Wifi valt dood neer. En wat doe ik? Ik onderzoek niet even rustig de kwestie, maar verstuur boze berichten in de familie-appgroep: wie zit er allemaal wat te doen op wifi!? Al mijn gezinsleden pleiten onschuld. Een collega oppert in de chat dat de provider wellicht overbelast is als de hele buurt op internet zit. Dat helpt een beetje. Ik berust. Zo goed en zo kwaad als het gaat, rond ik mijn werk af.

Maar dan komt dus die mokerslag uit Den Haag. En gaat de wasmachine ook nog kapot.

Meer nieuws uit IJmond