Premium

Waterland houdt komend weekend scherper toezicht op drukke plekken

Waterland houdt komend weekend scherper toezicht op drukke plekken
Recreëren op het Hemmeland mag, maar wel volgens de regels die gelden tijdens de coronacrisis.
© Archieffoto Ella Tilgenkamp
Monnickendam

De gemeente Waterland verscherpt komend weekend het toezicht op plekken waar doorgaans in het weekend en met mooi weer veel mensen komen. Als blijkt dat bezoekers van dat soort plekken zich niet houden aan de regels tijdens de coronacrisis, kunnen ze vanaf het weekend daarop worden gesloten.

Dat zegt waarnemend burgemeester Sicko Heldoorn van Waterland. Het gaat om plekken als de dijken naar en rond Marken, het parkeerterrein op het voormalige eiland en recreatiegebied Hemmeland in Monnickendam en de strandjes daar. „Dat soort plekken houden we extra scherp in de gaten”, zegt Heldoorn. „Ik vind dat de inwoners van Waterland zich heel goed aan de regels houden en ik vertrouw erop dat ze dat ook blijven doen. Maar daar moeten we wel op toezien en we willen voorkomen dat er taferelen ontstaan zoals afgelopen weekend op stranden en in natuurgebieden in het land.”

Als de gemeente constateert dat te veel bezoekers zich niet aan de regels houden, kan worden besloten om de plekken vanaf het volgend weekend te sluiten voor mensen die er niet per se hoeven te zijn.

De markt in Monnickendam gaat aanstaande zaterdag vooralsnog door, zegt Heldoorn, maar ook daar wordt door de marktmeester erop toegezien dat de regels worden nageleefd. Zo moeten de kramen verder uit elkaar staan dan normaal, moeten bezoekers ook daar anderhalve meter afstand tot elkaar in acht nemen en worden er geen non-foodproducten verkocht. Die laatste maatregel is genomen om extra ruimte te creëren voor de foodkramen.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen