Premium

Weesdier: Van beschut wonen naar een asiel, Buddy is slachtoffer van waar schrikbewind

Weesdier: Van beschut wonen naar een asiel, Buddy is slachtoffer van waar schrikbewind
Buddy is weer de oude.
© Foto ’t Schuthok

Buddy is weer de oude. Een gezellige, beetje bemoeizieke knuffelkont. Thuis kan er niks gebeuren of Buddy staat met zijn nieuwsgierige neus vooraan. Want hij is graag betrokken bij het alledaagse. Recent kreeg hij twee lelijke opdonders te verstouwen.

Eerst toen zijn baas niet meer voor hem en broer Speedy kon zorgen. Dat zagen ze even niet aankomen. Van beschut wonen naar een asiel. Oeps. Nou zijn het geen lastige jongens. Poten in de klei en voort met leven. Schuilen bij elkaar, maar ook nieuwe vrienden maken. Positief van aard. Niks omzien in wrok.

Zo’n attitude wordt beloond. Ze mochten mee met een gezin dat de eigen huiskat kwijt raakte. Die bleef zomaar weg. Dagen, weken en maanden. Verdriet, zoeken, verdriet, flyeren. Allemaal vergeefs. Buddy en Speedy stapten blij over naar de nieuwe werkgever. Het was daar thuis een beetje stil en droef sinds het verlies. De broers wisten wel raad met die grauwsluier. Ze scheurden hem al dollend aan reepjes. En toen stond plots de verloren zoon op de stoep. En zag met wrevel de nieuwe idylle aan. En nee, lijdzaam verdragen zat niet in diens aard. Hij eiste resoluut zijn oude hoofdrol op. En keek heel lelijk naar de indringers.

De pas hervonden harmonie wankelde. Niemand wist raad met de situatie. Die ouwe had enig recht van spreken, maar die twee asieljongens potdorie ook. De ouwe startte een waar schrikbewind. Stiekem, als de bazen even niet keken. De brave broers, met geen gemeen botje in hun lijf en dus geen schijn van kans, dolven het onderspit. Werden vilein onderdrukt en tegen elkaar uitgespeeld. En toen ze op ongepaste plekken gingen plassen was hun lot bezegeld. Retour asiel. Missie geslaagd.

De dokter constateerde blaasgruis. Zit je vruchteloos te persen op je wc. Om het elders opeens niet op te kunnen houden. Een fysiek probleem met vaak als oorzaak stress. Pillen en daarna speciale knabbels, alles doet het weer. Ze plassen weer fijn op de bak. Speedy al in een nieuw thuis. Nou Buddy nog. Alleen serieuze kandidaten mogen bellen: 0223 - 631447.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen