Voedselbank Purmerend heeft tassen nodig, ’om het contact te beperken’

© Foto Jardo Louw
Purmerend

De voedselbank in Purmerend draait op minimale kracht in deze coronacrisis, maar stelt alles in het werk om hun klanten zo lang mogelijk van voedsel te voorzien. Om het contact tussen medewerker en klant te beperken, willen de medewerkers van te voren de producten uitpakken en opnieuw verpakken in grote tassen. ’Armoede stopt immers niet tijdens een crisis.’

Normaal kunnen bezoekers bij de Voedselbank zelf hun tassen vullen met de beschikbare producten. Nu is er besloten om alle handelingen te beperken. De uit te geven producten worden zoveel mogelijk vooraf de uitgifte verpakt, zodat de klanten de middelen als pakket kunnen meenemen. De Voedselbank in Purmerend zoekt hierom per direct naar nieuwe plastic tassen, koeltassen en dozen die zoveel mogelijk van gelijk formaat zijn.

„Dan hebben we het over de grote shoppers, die stevige tassen”, vertelt een medewerker van Voedselbank Purmerend. „De tassen moeten wel nieuw zijn. Er is veel verwarring of je het coronavirus kan doorgeven via spullen, dus nemen we het zekere voor het onzekere.”

Het aantal vrijwilligers is drastisch verminderd en het aantal klanten dat tegelijk binnengelaten wordt in de Voedselbank is beperkt.

Meer info: administratie@voedselbankpurmerend.nl

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen