Zeven bijenhotels in Schagen, eerste aan de Laan en bij gemeentewerf

Schagen

Deze week plaatste de gemeente Schagen een mooi bijenhotel in het parkje aan de Laan en ook bij de gemeentewerf in Schagen.

En er komen er minstens nog vijf bij, want op verschillende plekken in de gemeente neemt de gemeente maatregelen die goed zijn voor insecten. Daarom worden veel verschillende soorten planten en bomen geplant, bepaalde bermen minder gemaaid en op diverse plekken insectenhotels geplaatst.

,,Met insectenhotels en passende beplanting geven we de bijen een steuntje in de rug en is het ook leuk om te zien voor omwonenden. Er komt er binnenkort ook nog een in het vernieuwde Waldervaartpark en we zijn nog aan het kijken waar de overige drie hotels het best tot hun recht komen”, licht wethouder Hans Heddes toe.

Er is wereldwijd aandacht voor het verlies van verschillende dieren en planten. Gemeente Schagen vindt dat zij als gemeente een belangrijke steen moet bijdragen aan het voorkomen van dit verlies en het ombuigen van deze trend. Met haar programma’s ’Bollen en bijen’ en ’Schagen groeit door!’ draagt de gemeente bij aan het behoud en de groei van verschillende soorten dieren en planten.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.