Inwoner Beemster overleden aan gevolgen coronavirus

Middenbeemster

Een 79-jarige inwoner van de gemeente Beemster is dinsdag overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het is daarmee het eerste overlijden van een inwoner van die gemeente. Burgemeester Joyce van Beek maakte het sterfgeval woensdagavond bekend. De Beemsterling overleed dinsdag in het ziekenhuis. ,,Mijn gedachten zijn bij de nabestaanden en ik wens hen sterkte en troost toe’’, aldus Van Beek in een verklaring.

,,Dit verdrietige nieuws is meteen een waarschuwing voor ons allemaal. De afgekondigde maatregelen zijn ingrijpend en tegelijk ook echt noodzakelijk om de verspreiding van het virus af te remmen. Houdt u strikt aan de deze hygiëne- en andere maatregelen; vooral anderhalve meter afstand van elkaar houden is van groot belang. Niet alleen voor uzelf, maar juist ook ter bescherming van onze kwetsbare medemens.’’

Ook twee andere Beemsterlingen zijn inmiddels positief getest. Het werkelijke aantal corona- besmettingen in de Beemster is vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. Alleen zij die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen moeten worden en zorgverleners worden nog getest.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen