Bieb gesloten, maar boeken lenen kan toch bij Karmac in Waterland; ze worden thuisbezorgd

Archieffoto
Monnickendam

Karmac Bibliotheek, die vier vestigingen heeft in de gemeente Waterland, gaat boeken bij de leden thuisbezorgen. Karmac wil op die manier mensen de gelegenheid geven om toch boeken te lenen terwijl de filialen van de bieb vanwege de coronacrisis gesloten zijn.

Leden van Karmac kunnen online, via www.karmacbibliotheek.nl, de catalogus van de bieb bekijken en boeken reserveren. Vervolgens neemt een medewerker van de bieb contact op met degene die de reservering heeft gedaan om een tijdstip af te spreken waarop de boeken worden bezorgd, of waarop ze in uitzonderingsgevallen kunnen worden afgehaald bij de bieb. Bij bezorging worden de boeken in een tas voor de deur neergelegd op een telefonisch afgesproken tijdstip. Er kunnen op die manier alleen boeken worden geleend die aanwezig zijn in de gemeente Waterland en bij voorkeur zelfs de eigen woonplaats. De leentermijn is minimaal zes weken.

Boeken reserveren via email kan ook via bibliotheekmonnickendam@karmac.nl, bibliotheekbroekinwaterland@karmac.nl of bibliotheekmarken@karmac.nl.

Boeken inleveren is op dit moment niet mogelijk, zegt Karmac. De uitleentermijn van boeken die leden nu in huis hebben wordt verlengd tot een nader te bepalen datum.

Karmac laat weten op deze manier zo lang mogelijk haar leden van dienst te willen zijn, maar het is afhankelijk van vraag en aanbod en de inzetbaarheid van personeel. Bovendien geldt het voor de periode zolang er van overheidswege geen verbod is ingesteld om naar buiten te gaan.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen