Premium

Hugo Prakke beleeft de meest idiote wethoudersbenoeming uit Baarnse historie; ’Het lijkt wat afstandelijk, maar voel je van harte welkom!’

De pers was niet welkom in de zaal, vandaar voor aanvang maar even in de hal op de foto. Gelukkig werd de benoeming wel uitgezonden op RTV Baarn.
© foto caspar huurdeman
Baarn

Hugo Prakke heeft sinds woensdagavond met afstand de meest idiote wethoudersbenoeming uit de historie van Baarn op zijn naam staan. Maar wat kan het schelen. Zijn geloofsbrieven zijn in orde bevonden, hij is geslaagd voor de integriteitsscan en zijn benoeming kreeg voldoende ’voor’-stemmen in de gemeenteraad. Soort van.

Publiek was er niet, en ook de pers werd uit de raadszaal geweerd. Het is dat de benoeming van Prakke is uitgezonden op de lokale tv, daardoor zijn er in elk geval beelden van. Het was een raar tafereel. Burgemeester Mark Röell en de op dat moment nog aanstaande wethouder Hugo Prakke (D66) hielden ruime afstand van elkaar maar zorgden ervoor dat ze allebei nog wel net in beeld waren. Het thuisfront wil ook wat zien tenslotte.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen