Schagen betaalt organisaties leges terug voor evenementen en activiteiten

Ook de organisatie van de afgelaste Cabriodag krijgt de legeskosten terug.
© Archieffoto Marc Moussault
Ook de organisatie van de afgelaste Cabriodag krijgt de legeskosten terug.
© Archieffoto Marc Moussault
1/2
Schagen

De organisatoren van evenementen of activiteiten die niet doorgaan vanwege overheidsmaatregelen door het coronavirus, krijgen het geld dat ze de gemeente Schagen aan legeskosten betaalden in zijn geheel terug. Dat zegt Joke Kruit, wethouder financiën en cultuur.

Het college nam dit besluit woensdag. Kruit: ,,Wij merken dat veel organisaties hun evenement door het coronavirus hebben moeten annuleren. Dat betekent voor hen minder inkomsten, terwijl zij al de nodige uitgaven hebben gemaakt. Geld dat zij goed kunnen gebruiken om ná deze situatie weer evenementen te kunnen organiseren. Wij vinden het belangrijk dat de organisaties in onze gemeente niet onnodig getroffen worden. Daarom hoeven zij geen leges te betalen voor hun aangevraagde vergunning. Op die manier willen wij hen een financieel steuntje in de rug geven.”

Organisaties die al aan de gemeente hebben doorgegeven dat hun evenement niet doorgaat vanwege het coronavirus, krijgen automatisch de betaalde leges terug gestort op hun bankrekeningnummer. Organisaties die nog niet hebben laten weten dat hun evenement niet kan doorgaan, kunnen dit alsnog doen via www.schagen.nl/legesterugvragen.

Ook wie een evenement heeft moeten annuleren en waarvan de aanvraag voor de vergunning nog niet is afgerond, hoef geen leges te betalen. ,,Wij vragen ook deze organisaties hun annulering door te geven via deze website’’, aldus wethouder Kruit.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.