Twee aanhoudingen na inbraak tankstation en achtervolging door Koog aan de Zaan

Internetredactie
Koog aan de Zaan

De politie heeft woensdagochtend na een achtervolging twee inbrekers opgepakt die worden verdacht van een inbraak in een tankstation aan het Zuideinde in Koog aan de Zaan.

De twee, een 20-jarige man uit Koog aan de Zaan en een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, braken rond half vijf ’s ochtends in in een winkel bij een tankstation aan het Zuideinde in Koog aan de Zaan. Een alerte buurtbewoner hoorde het gestommel en het geluid, waarna hij de politie inschakelde.

Toegesnelde politieagenten zagen een auto met hoge snelheid vanaf het Zuideinde de Paltrokstraat inrijden, en zetten de achtervolging in.

Ver kwamen de inbrekers niet: op de rotonde in de Paltrokstraat schatte de bestuurder de rotonde verkeerd in, waarna de wagen tot stilstand kwam. De verdachten vluchtten te voet verder, maar konden even verderop bij een flat in de H.G. Scholtenstraat worden aangehouden.

Een van de verdachten had een bivakmuts in zijn zak, in de auto werden sigaretten gevonden. De politie vermoedt dat deze uit de winkel bij het tankstation zijn gestolen. De twee zijn naar het politiebureau gebracht.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.