VZV 2 hoopt schriftelijk gehoor te vinden om alsnog over te steken naar de eerste divisie waar ZAP de consequenties aanvaardt

ZAP hoeft niet in actie te komen voor de nacompetitie
© Foto George Stoekenbroek
Breezand/’t Veld

Niet alleen op het hoogste niveau is het slot op de deur van de handbalcompetitie als een abrupt einde ervaren. ZAP mist nu een kans om mogelijk via de nacompetitie naar de eredivisie te promoveren en VZV 2, nagenoeg kampioen in de tweede divisie, wordt oversteken helemaal verboden.

Waar voorzitter Geert Hageman in ’t Veld langs schriftelijke weg alsnog promotie van de VZV reserves hoopt te bewerkstelligen, zullen de buren in Breezand het besluit van het NHV respecteren. En doen alsof de competitie die door de gevolgen van het coronavirus niet kan worden uitgespeeld, nooit heeft bestaan. Dat het bondsbestuur mogelijk zelf nog variaties op een thema bedenkt valt immers nooit uit te sluiten. De ambities om door te groeien naar de eredivisie leven nog steeds bij ZAP, bevestigt voorzitter Jan van der Vaart. Trainer Ronald van de Kamp maakte het in de individuele gesprekken met speelsters zelfs inzet van zijn besluit om te blijven. Zeker toen hij hoorde dat zijn wens om door te pakken ook nadrukkelijk binnen de, jeugdige, selectie leeft. Op basis van de eindsprint in de competitie dichtte de Polderse ploeg zich ook kansen toe in de barrage.

Bij VZV doet het recht om te promoveren dat de reserves nu wordt onthouden nóg meer pijn dan de strijd om de landstitel die de hoofdmacht misloopt.

Op de bewuste donderdag dat er maatregelen met betrekking tot de sport werden uitgesproken, had VZV 2 de titel zo goed als veilig kunnen stellen. Nu de nog belangrijkere bonus ook is komen te vervallen zal het Veldtemer bestuur zich via een van de beschikbare formulieren tot de bond richten.

Met het verzoek VZV 2 alsnog doorgang te verschaffen tot het een na hoogste niveau van Nederland dat voor die selectie hoe dan ook meteen het plafond zal zijn.

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen