Dorpsfeest Velsen-Noord afgelast vanwege corona

Het Dorpsfeest Velsen-Noord - gepland voor het derde weekeinde in juni - gaat vanwege de coronacrisis niet door.

Het bestuur van de Stichting Vrienden van Velsen-Noord heeft ’met pijn in het hart’ moeten besluiten af te gelasten.

,De Nederlandse regering heeft besloten om alle evenementen tot 1 juni te verbieden. Er bestaat eenvoudig weg te veel onzekerheid of het festival daarna wel door zou kunnen gaan. We kunnen het de vele vrijwilligers niet aandoen om vlak voor de geplande datum het festijn niet door te laten gaan”, aldus voorzitter Hans Jaspers.

Het Dorpsfeest is een jaarlijks terugkerend driedaags evenement met veel optredens, een grote tent op het Stratingplantsoen, kinderspelen en tal van andere activiteiten. Dit jaar zou ook de ondernemersvereniging OVVN een prominente rol spelen. De organisatie vraagt de bewoners van Velsen-Noord om begrip. ,,Ook voor ons is dit een decepie, we waren al met de voorbereidingen een eind op weg.”

Op Facebookpagina ’Je bent Velsen-Noorder als..’ stromen de steunbetuigingen binnen. ’Heel jammer maar een logisch en verstandig besluit’, vat iemand de reacties van veel bewoners samen. Het bestuur heeft ook de busritten tot 1 juni moeten staken. De ritten voor ouderen, schooljeugd en dergelijke na die datum bijven vooralsnog in de planning staan.

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen