Slaat de verveling toe in quarantaine? Speel online bingo met de vrolijke Ed Raket of dragqueen Magica Wonders uit Middenmeer

Ed Raket draait vrijdagmiddag de kinderbingo. Hier samen met Jippie Strikkie, zij doet niet mee.© Privéfoto

Suzanne Rijnja
Middenmeer

Tja, zzp’er en entertainer tijdens de coronacrisis. Wat moet je dan? Nou, bingo bijvoorbeeld. „Even alle stress bij iedereen weghalen”, zegt Yerenco de Bont.

Hij draait de bingo, thuis in Middenmeer. Vrijdag om 13.00 uur als de vrolijke Ed Raket voor de kinderen. ’s Avonds vanaf 20.00 uur als dragqueen Magica Wonders, met tussen de bingo’s door de nodige playbackacts en ietwat grofgebekte grappen.

Lees ook: Pruik op, hakken aan: Yerenco (21) uit Middenmeer is dragqueen, en dat is allesbehalve fijn

„Toen ik door de Action liep, kwam het spontaan in me op. Ik zag bingoboekjes liggen, kocht wat prijzen en het sloeg gelijk aan”, vertelt de entertainer.

(Tekst gaat door onder de foto)

Yerenco de Bont als Ed Raket.© Privéfoto

Inmiddels wordt er voor de derde keer om prijzen gespeeld, dit keer voor het eerst ook door kinderen. Zij maken kans op bijvoorbeeld een Nerf-laserpistool of een slimepakket.

Het spel is ’coronaproof’: deelnemers krijgen vooraf een foto van de bingoboekjes. Zij kunnen vrijdag alles volgen via live videobeelden op Facebook én bingo roepen via de reacties. „Het is een live-chat, dus iedereen praat lekker mee. Zo kan ik ondanks dat ik geen echt publiek voor heb, toch met mijn publiek bezig zijn.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Yerenco de Bont als Magica Wonders (links) en Obesia Grandé tijdenes de bingo. Komende keer doet Yerenco het alleen, omdat er geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden.© Screenshot Facebook

Goed doel

Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel. „Afgelopen week was dat Kika, de week ervoor een olifantenopvang in Sri Lanka. Daar komen nu weinig toeristen en van die inkomsten moet het eten voor de dieren worden betaald.”

De volwassenenbingo komende vrijdag duurt de hele avond en is uitverkocht. Voor de kinderbingo zijn nog kaartjes, deze duurt ongeveer tot 2 uur/half 3. Meedoen of reserveren voor de volgende keer? Stuur hem dan een berichtje via Facebook (Yerenco de Bont) of via 06 - 22270789. Meedoen kost 7,50 (kind) of 10 euro (volwassene).

Benieuwd hoe zo’n bingo eraan toegaat? Hier een terugblik naar de finaleronde van de afgelopen bingo:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.