Triatlon Zaanstad met nieuw onderdeel NK voor jeugd in junioren uitgesteld tot juni 2021

Zwemmers onderweg in de Triatlon Zaanstad vorig jaar.
© Foto Ronald Goedheer
Assendelft

De Triatlon Zaanstad gaat dit jaar niet door. Die zou zaterdag 14 juni worden gehouden, maar is uitgesteld tot juni 2021.

Net als vorig jaar, toen het evenement in Assendelft terugkeerde en flink groter werd aangepakt, mikte de organisatie op 1500 deelnemers. Die zouden verdeeld zijn over de Kika goede doelenrace, een open race individueel en trio’s en nieuw was het NK jeugd en NK junioren.

In 2019 werd de triatlon begin september gehouden en nu was die vervroegd naar juni. Bij de besprekingen over uitstel kwam de optie langs om te verschuiven naar eind van de zomer. ,,Maar we hadden verplaatst omdat in dat weekend gelijktijdig een triatlon in Almere is, waar alle officials van de NTB geboekt waren. Bovendien kun je je afvragen of het in september al weer mogelijk is’’, aldus Koen van der Woude namens de organisatie.

Volgend jaar juni dus een nieuwe poging. Of de door de Nederlandse triatlonbond toegewezen jeugd-NK’s dan ook weer in Assendelft op het programma staan, weet Van der Woude nog niet. ,,We hebben wel met de gemeente Zaanstad afgesproken dat alle subsidies bewaard blijven tot 2021. Of ook de vergunningen geldig blijven, weet ik niet. We hebben alle sponsoren bericht dat de triatlon niet doorgaat en gelukkig zitten daar veel trouwe bij, die ook volgend jaar ons steunen. Sowieso toont iedereen begrip.’’

Er zijn wat veranderingen doorgevoerd ten opzichte van de editie van afgelopen jaar en die blijven ook in 2021 van kracht. Naast het eerdere tijdstip aan het begin van de zomer, is het parkoers van deze achtste triatlon (750 kilometer zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen) op een aantal plaatsen aangepast. ,,Pijnpunten van vorig jaar zijn verholpen, het parkoers is nu veiliger en sneller’’, licht Van der Woude toe. Zo is de fietsroute niet meer één ronde, maar twee van tien kilometer. ,,Ook leuk voor publiek, dat de fietsers nu meerdere keren voorbij ziet komen.’’ Het loopparkoers gaat niet meer over het viaduct want dat gaf problemen met fietsers daar. De finish wordt wel nog steeds via een ponton over het water bereikt. Het evenemententerrein (Vrouwenverdriet) wordt uitgebreid.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen