Transfernieuws derde divisie: Selectie DEM blijft volgend seizoen grotendeels intact, spits Luke Vahle (HBC) naar Odin’59

Sercan Yilmaz (AFC’34, links) is de eerste versterking voor DEM.
© Foto Walter Oliemans
Beverwijk

De selectie van DEM blijft grotendeels intact volgend seizoen. Maar liefst zestien spelers hebben toegezegd ook na de zomer voor de Beverwijkse club in de derde divisie te voetballen. Aanvaller Sercan Yilmaz (AFC’34) is de eerste versterking.

Bij die zestien zijn vrijwel alle basisspelers. Het gaat om keepers Swen Verswijveren en Dennis Flecken, verdedigers Twan Verswijveren, Sem van Amersfoort, Michael Obioha en Jeremy van Gelderen, middenvelders Bryan Herraez, Lefteris Zantman, Daniel Man en Mehmet Gencer en aanvallers Mounir Mounji, Kick de Goede, Timo Wolters, Cerilio Cijntje, Bilal Zejli en Richie Owusu.

De 21-jarige versterking Yilmaz is topscorer van de eerste klasse met 14 doelpunten. Vorig jaar waren er al gesprekken, maar voor seizoen 2020/2021 heeft hij definitief zijn ’jawoord’ gegeven.

De enige speler die tot nu heeft gezegd te zullen stoppen met selectievoetbal is Joey de Kruif. De verdediger gaat na de zomer voor DEM zaterdag 1 voetballen.

Odin’59 heeft een vervanger voor spits Sietse Brandsma, die naar Kon. HFC vertrekt. Luke Vahle (22) komt over van HBC uit Heemstede. Op dit moment heeft hij 20 goals gemaakt voor de tweedeklasser. Hij wil zo hoog mogelijk voetballen. Dat Odin hoog speelt in de derde divisie heeft invloed gehad op zijn keuze. ,,Ik denk dat het een club is waar ik heel veel kan leren. Ik kreeg een goed gevoel tijdens de gesprekken met trainer Ted Verdonkschot. Het was een overtuigend verhaal en ik krijg kans om minuten te maken.’’

Bij ADO’20 zijn ook twee mutaties te melden. Het was al bekend dat Rick Neele zijn voetbaltas had ingeleverd bij de Heemskerkse club. Hij kon het voetballen op niveau niet meer combineren met zijn maatschappelijk leven. De aanvaller gaat zich laten overschrijven naar tweedeklasser Purmersteijn zaterdag. Daar blijft hij ploeggenoot van Bas Vellema, die de afgelopen seizoenen bij ADO op het middenveld speelde. De Purmerender heeft echter last van een slepende blessure en hij gaat volgend seizoen op een lager niveau met zijn vrienden spelen.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen