Premium

Presentatie van project over Jacques Kloes ’op losse schroeven’

Presentatie van project over Jacques Kloes ’op losse schroeven’
2008, Jacques Kloes in De Nozem & De Non in zijn geboortedorp Heemskerk.
© Foto J. Breed
Wijk aan Zee

Het project voor een boek en cd over de internationaal bekende Wijk aan Zeese popzanger Jacques Kloes (1948-2015) gaat weliswaar door, maar de presentatiedatum (10 mei) staat wegens de coronacrisis ’duidelijk op losse schroeven’.

Dat zegt Wijk aan Zeeër Ab Winkel, een van de initiatiefnemers. Hij praat mede namens de Badgastenkerk en uitgever Vrijstaat Roetz. ,,’Ain't the world a shocking shock’, zong ’Sjaak’ al in 1972, in de hit ’Shocking’ van de Dizzy Man’s Band. Nu zou hij volkomen gelijk hebben. Het nummer met die tekstregel komt in een nieuwe versie op de cd.”

De presentatie gaat wellicht niet door ’maar op 10 mei beschikken we mogelijk wel al over de producten’. ,,En die producten kunnen we natuurlijk ook versturen. Dat werken we nog uit.” Ze komen ’echt een stapje dichter bij’ het kleurrijke boegbeeld van DMB, dat op de foto te zien is tijdens het 25-jarig jubileumfeest van de Bloes Broers in Heemskerk. ,,Betrokkenen, onder wie zijn broer Peter en zus Mia, vertellen dingen over hem die lang niet iedereen weet. Zowel over zijn professionele loopbaan als over zijn privé-leven. We zijn blij dat we echt kunnen ingaan op zijn eerste levensjaren in Heemskerk. Of over zijn twijfels als artiest.”

Kloes komt ook aan het woord, bijvoorbeeld in een interview uit 2004, gepubliceerd in magazine Roetz . Voor de cd kropen bekenden als Bintangs-bassist Frank Kraaijeveld en Ruud Jansen (orgel)in Wijk aan Zee achter de microfoon of pakten een instrument op.

Bestellen bij kloescd@gmail.com. Kosten: €15 euro (excl. eventuele verzendkosten).

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen