Premium

Kortebaandraverij Assendelft laat zich door afgelasting niet uit het veld slaan: ’We hopen dat het mogelijk is om het later in het jaar alsnog te kunnen houden’

Kortebaandraverij Assendelft laat zich door afgelasting niet uit het veld slaan: ’We hopen dat het mogelijk is om het later in het jaar alsnog te kunnen houden’
Geen dravende paarden op de Dorpsstraat in mei.
© Foto Ronald Goedheer
Assendelft

Net in de week dat alles rond was, kwam de onheilstijding. Hoewel er nog ongeveer zeven weken liggen tussen nu en het begin van het seizoen heeft het nieuwe bestuur van de kortebaandraverij van Assendelft besloten dat de strijd op 9 mei niet door zal gaan.

,,Het grootste probleem is de sponsoring. Moet je in deze tijden, waarin veel bedrijven het moeilijk hebben, verwachten dat zij gaan betalen?”, vraagt Rik Jansen, voorzitter van het Assendelver kortebaancomité, zich hardop af. ,,Daarnaast is er op dit moment nog zo veel onzeker dat we nu niet weten of het rond die tijd mogelijk zal zijn om een wedstrijd te houden, want iedereen weet inmiddels wel dat dit niet in twee weken is opgelost.”

Het is kortom flink balen. ,,Want we waren er helemaal klaar voor. De vergunningen waren binnen, we hadden al veel leden en de sponsoring liep goed. We konden eigenlijk voor het eerst in tijden weer een klein beetje achterover leunen. Twee dagen voordat de meeste sport stil kwam te liggen, stond echt alles op de rit.”

Een prestatie op zich, want nadat het oude kortebaanbestuur zich had teruggetrokken, hadden de nieuwkomers betrekkelijk weinig tijd om alle voorbereidingen voor het nieuwe jaar te treffen. ,,We zijn begonnen op nul en waren dus al heel ver gekomen. Het enige voordeel is dat we nu iets meer tijd hebben om alles nog beter te regelen. Al zaten we de laatste weken juist heel erg in een flow.”

Dat er in de toekomst een kortebaan in het Zaanse dorp blijft, daar twijfelt Jansen niet aan. ,,We gaan zeker niet bij de pakken neerzitten. We hopen dat het mogelijk is om het later in het jaar alsnog te kunnen houden en anders komen we volgend jaar terug. We hebben gelukkig wel al wat sponsorgeld binnen, hebben een stimuleringsbijdrage vanuit het wijkteam gekregen én de goede hoop dat de donateurs ons trouw blijven. Al staat voorop dat we in de eerste plaats allemaal goed door deze crisis heenkomen.”

Naast de kortebaan van Assendelft is er ook al een streep gezet door de wedstrijd in Zwanenburg, die na twee jaar afwezigheid zou terugkeren op 13 juni.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen