Premium

Hamsteren is een coronawoord geworden. Peter Lassooy en Caroline Barbiers scrabbelen wat af. ’We zijn allebei kwetsbaar’

Hamsteren is een coronawoord geworden. Peter Lassooy en Caroline Barbiers scrabbelen wat af. ’We zijn allebei kwetsbaar’
Het scrabbelbord van Peter Lassooy en Caroline Barbiers uit Egmond-Binnen.
© Foto aangeleverd
Egmond-Binnen

Peter Lassooy en Caroline Barbiers bivakkeren in een Bed & Breakfast in Egmond-Binnen, in afwachting van het gereedkomen van de verbouwing van hun woning in hetzelfde dorp.

Hij is 71, zij 60. Hij werkt niet (meer). Zij is kraamverzorgster en komt alleen bij pas bevallen vrouwen thuis als er geen ander bezoek is of als het bezoek net weg is. Beiden zijn bezorgd en bang om ziek te worden. „We zijn allebei kwetsbaar. Ik vanwege mijn leeftijd, zij vanwege haar beroep”, aldus Lassooy. Maar niet-kramen is geen optie, vinden beiden.

Zij werkt acht dagen en dan zes dagen niet. Om de zinnen te verzetten koken de twee uitgebreider dan normaal, lezen ze veel en leggen ze een eigen groentetuin aan. Aan scrabbelen beleven ze al heel samen plezier. Elke dag spelen ze een potje. Dit keer doen ze coronascrabble. Gewoon voor de gein. „Je moet toch wat hè?”

Over het woord ’niesen’ hebben de twee een stevige discussie gevoerd. Maar volgens het Genootschap Onze Taal zijn niesen en niezen allebei goed. En hamsteren? Tot voor kort was dit een Albert Heijn-woord, maar nu behoort het tot de coronawoorden.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen