Nu 49 positieve coronatesten in de regio Alkmaar, in Noord-Holland Noord gaat het richting honderd besmettingen

Nu 49 positieve coronatesten in de regio Alkmaar, in Noord-Holland Noord gaat het richting honderd besmettingen
In de regio Alkmaar zijn tot dusverre 49 coronabesmettingen vastgesteld.
© Archieffoto
Alkmaar

Het aantal mensen in de regio Alkmaar dat positief is getest op corona is de afgelopen 24 uur opgelopen van 37 naar 49. Vrijdag waren dat er nog dertig.

Zo blijkt uit actuele cijfers van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

De meeste besmettingen zijn geconstateerd in de gemeente Alkmaar: vijftien (plus vier). De teller in Bergen, Castricum en Heerhugowaard staat op acht. Heerhugowaard heeft er drie gevallen bij gekregen, Bergen twee en Castricum een.

Virus

In Heiloo nam het aantal coronapatiënten toe van vier naar zes. In Langedijk breidde het virus zich niet uit en zijn vier besmettingen aangetoond.

In heel Noord-Holland Noord gaat het richting de honderd positieve coronatesten: 96. Dat zijn er twintig meer dan zaterdag en veertig meer dan vrijdag.

In West-Friesland kwamen er vier gevallen bij: in de gemeenten Hoorn, Medemblik, Enkhuizen en Koggenland. Hier staat de teller op 27. Vrijdag waren dat er twaalf, zaterdag 23.

Coronapatiënten

Hoorn herbergt nu negen coronapatiënten, Enkhuizen zeven en Stede Broec vijf. Medemblik, Drechterland en Koggenland staan op twee. Opmeer is nog steeds een witte vlek.

In de Kop van Noord-Holland is een nieuw geval opgedoken in Hollands Kroon, daarmee komt die gemeente op in totaal zeven besmettingen komt. Dat zijn er net zo veel als in Schagen. Den Helder en Texel blijven ieder op drie.

De teller in de Noordkop staat nu op twintig. Vrijdag was dat veertien, zaterdag negentien.

Beter

Bij de nieuwe cijfers moet in acht worden genomen dat er tussentijds ook coronapatiënten weer beter zijn geworden. Hiervan worden door RIVM en/of GGD Hollands Noorden geen aantallen bekend gemaakt.

Bovendien kan het aantal daadwerkelijke besmettingen hoger liggen, omdat de GGD niet iedereen meer test, alleen 70-plussers en mensen met zeer serieuze klachten.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen