Premium

De Kift brengt serenade aan bewoners verpleeghuis Rosariumhorst in Krommenie [video]

De Kift brengt serenade aan bewoners verpleeghuis Rosariumhorst in Krommenie [video]
Krommenie

Muzikanten van De Kift gaven zondag een mini-optreden voor bewoners van verpleeghuis De Rosariumhorst in Krommenie. Vanwege de coronamaatregelen gaven ze buiten drie serenades rond het gebouw.

Een van de bewoners is Jan Heijne, de 87-jarige vader van De Kift-muzikanten Ferry en Marco. Sinds begin 2014 woont de voormalige trompettist van De Kift in Rosariumhorst.

Speciaal voor hem spelen de broers met bandleden Wim ter Weele, Dolf Planteijdt en Mathijs Houwink nummers die hij nog met hen heeft gespeeld: ’Historia d’un amor’ en ’Beguine’.

De Kift brengt serenade aan bewoners verpleeghuis Rosariumhorst in Krommenie [video]
De Kift speelt voor Jan Heijne (in de balkondeur op de tweede etage) en andere bewoners van de Rosariumhorst.
© José Pietens

Balkondeur

Vanuit de balkondeur kijkt en zwaait hij naar zijn zoons en de muzikanten. Ook op andere etages zijn bewoners zichtbaar aan het genieten.

De een blijft lekker warm achter de ramen, de ander zit stevig in dekens gewikkeld op het balkon naar het spontane mini-optreden te luisteren. ,,Sneu voor die oudere mensen dat ze geen bezoek mogen ontvangen’’, zegt Marco, die zelf ook niet bij zijn vader op bezoek kan.

Spelen

Spelen kan hij voorlopig evenmin. De komende concerten zijn afgelast en ook de presentatie van De Kifts nieuwe album ’Hoogriet’ op 18 april in Paradiso is geannuleerd.

Mogelijk zou er op die datum gespeeld kunnen worden, maar veel zin heeft het niet, zegt Marco. ,,We kunnen nu niet eens repeteren. Twee van de muzikanten die meedoen aan het album komen uit België en mogen het land niet uit.’’

Na het optreden voor Jan verkassen de muzikanten naar de binnentuin en vervolgens naar de hoofdingang. Goede spierbaltraining voor Mathijs, die zijn contrabas van het ene ’podium’ naar het andere moet tillen. Niet voor niets: elke aubade levert fraaie balkonscènes op, met veel zwaaien en klappen. Ferry: ,,Dit is zinvol geweest.’’

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen