AC Milan en Panathinaikos ook naar ICGT, gevolgen van coronavirus voor internationaal jeugdtoernooi nog onbekend

De 18-jarige Daniel Maldini tijdens zijn debuut voor AC Milan in de Serie A. Hij zou met Pinksteren mee kunnen doen aan het ICGT in Uitgeest.
© Foto EPA/Matteo Bazzi
Uitgeest

De organisatie van het ICGT in Uitgeest presenteerde AC Milan en Panathinaikos als zesde en zevende deelnemer van het internationale jeugdtoernooi, maar of het evenement daadwerkelijk ook zo plaats kan vinden met Pinksteren (30 mei en 1 juni) is nog onbekend.

De organisatie heeft een topveld vastgelegd voor de 35e editie van het toernooi voor spelers tot 19 jaar, FC Uitgeest is de enige Nederlandse deelnemer. Bevestigd zijn op dit moment Liverpool (Engeland), Valencia (Spanje), Tottenham Hotspur (Engeland), Palmeiras (Brazilië) en de afgelopen weken kwamen daar AC Milan (Italië) en Panathinaikos (Griekenland) bij. Er moet nog een internationale deelnemer bij om de twee poules van vier vol te krijgen.

Maar net als bij andere evenementen is er veel onzekerheid. Veel buitenlandse competities liggen stil. Het is nog onbekend wanneer die hervat worden en of de clubs die toegezegd hebben nog in staat zijn om naar Nederland af te reizen.

Panathinaikos was in 2019 nog finalist. Toen was Valencia, dat dit jaar dus ook zou moeten terugkeren op sportpark De Koog, in de eindstrijd met 1-0 te sterk voor de Griekse topclub.

AC Milan is nog nooit met een elftal in Uitgeest geweest. De Italianen hebben met Daniel Maldini een bekende speler in hun gelederen. De 18-jarige middenvelder is de zoon van Paolo Maldini (oud-speler) en de kleinzoon van Cesare Maldini (oud-speler en oud-trainer), de ook allebei een verleden hebben bij de club uit Milaan. Daniel heeft zijn debuut in het eerste in de Serie A al gemaakt.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen