Dienstverlening gemeente Den Helder wordt vanwege coronacrisis aangepast

Vanwege de coronacrisis is de gemeentelijke dienstverlening aangepast.© archieffoto

Delano Weltevreden
Den Helder

De gemeentelijke dienstverlening wordt vanwege de coronacrisis aangepast. Het stadsbestuur doet er alles aan om ervoor te zorgen dat kritische processen, zoals het verstrekken van uitkeringen en de uitvoering van zorgtaken, doorgaan.

Het voorkomen van besmettingen van medewerkers en inwoners heeft de hoogste prioriteit, zeggen burgemeester en wethouders. Daarin wordt samengewerkt met de gemeenten die samen de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord vormen.

De maatregelen zijn erop gericht om bezoekers en medewerkers tegen het virus te beschermen. De dienstverlening wordt aangepast omdat medewerkers zoveel mogelijk thuis moeten werken om besmetting te voorkomen. Bovendien moeten sommige medewerkers hun kinderen opvangen omdat de scholen dicht zijn. Daarnaast zijn er meer zieke medewerkers en hebben organisaties waarmee de gemeente samenwerkt hun activiteiten teruggeschroefd.

Om ervoor te zorgen dat het verstrekken van uitkeringen niet in de knel komt, gaan gemeenten in de regio, indien nodig, specialisten aan elkaar uitlenen.

Processen die minder kritisch zijn, worden uitgesteld. Zo gaan bijeenkomsten niet door. De verhuizing van ambtenaren naar het tijdelijke onderkomen aan de Kerkgracht is met een maand uitgesteld. Gemeenteraadsfracties moeten er door alle maatregelen rekening mee houden dat de beantwoording van vragen langer op zich kan laten wachten.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.