Connexxion past dienstregeling in Noordkop aan vanwege corona: lijnen vervallen of lagere frequentie bussen

1/2
Den Helder

Vervoersbedrijf Connexxion past de komende tijd de dienstregeling aan in de Noordkop.

Vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn er aanzienlijk minder reizigers die gebruik maken van het openbaar vervoer. Vanaf donderdag 19 maart wordt daarom de dienstregeling aangepast. Deze is nu terug te vinden in de reisplanner.

Zo rijden de buurtbussen, mede op advies van de RIVM, niet meer vanaf afgelopen maandag. Vanwege de sluiting van de scholen stoppen alle scholierenlijnen met ingang van donderdag (19 maart).

Buslijnen

In de Noordkop hebben de volgende buslijnen vanaf donderdag een aangepaste dienstregeling. Lijn 28 (Texel Veerhaven-Den Burg-De Koog) rijdt alleen aansluitend op reguliere afvaart TESO. Aan de andere kant van het Marsdiep rijdt ook lijm 33 (Den Helder Station-Veerhaven) alleen aansluitend op reguliere afvaart van TESO.

Lijn 30 (Den Helder Station-Station Zuid -Julianadorp) dagelijks overdag elk uur, ’s avonds ongeveer eens per twee uur. Hetzelfde geldt voor lijn 31 (Den Helder Station Zuid- Den Helder Station) en lijn 34 (Den Helder Station-De Schooten).

Lijn 134 van Hoorn naar Wieringerwerf rijdt maandag tot en met zaterdag overdag straks elk uur. Voor lijn 135 (Hoorn Station-Wieringerwerf-Den Helder) is de dienstverlening aangepast naar dagelijks overdag en ’s avonds elk uur. Lijn 151 (Alkmaar Station Petten) gaat op werkdagen in de spits elk half uur, in de daluren en het weekeinde overdag elk uur. Alle avonden rijdt deze bus ongeveer eens per twee uur.

De bus van Schagen naar Callantsoog (lijn 152) rijdt maandag tot en met zaterdag overdag en ’s avonds elk uur. Op zaterdag en zondag Overal Flex. Wie van Warmenhuizen naar het station Schagen wil reizen met bus 156, kan dat voortaan op maandag tot en met vrijdag overdag elk uur doen. Dirkshorn-Schagen in avond en weekend Overal Flex.

Buslijn 157 (Alkmaar Station-Tuitjenhorn) gaat op werkdagen in de spits elk half uur en in de daluren en het weekeinde overdag elk uur. Alle avonden rijdt deze ongeveer eens per twee uur

Lijn 250 (Middenmeer-Alkmaar Station) kent voorlopig nog slechts een vroege rit van Nieuwe Niedorp naar Alkmaar. Werknemers van ECN of andere reizigers die normaal vanaf het station van Alkmaar lijn 251 naar Petten pakken, hebben lijn 151 als alternatief. Lijn 251 komt te vervallen.

Frequentie

,,Door de frequentie te verlagen, voorkomen we dat er lege bussen rondrijden en blijft er een basisvoorziening aan OV beschikbaar’’, zo meldt woordvoerder Renzo Hijman. ,,Daarbij zorgen we dat alle belangrijke bestemmingen, zoals ziekenhuizen en bedrijven, goed bereikbaar blijven met het openbaar vervoer. Zo zorgen we ervoor dat de mensen die werken in cruciale beroepen veilig en comfortabel van en naar hun werk kunnen reizen.’’

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, vraagt Connexxion reizigers om via de zijdeur in te stappen en achterin in- en uit te checken. ,,Hiermee verminderen we het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs. Met deze maatregel proberen we een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van onze medewerkers en de dienstverlening aan onze reizigers.’’

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.