Kruidvat zet rem op verkoop wc-papier en zuigelingenvoeding

Kruidvat in Koog aan de Zaan legt verkoop van toiletpapier aan banden.

Kruidvat in Koog aan de Zaan legt verkoop van toiletpapier aan banden.© Foto José Pietens

José Pietens
Koog aan de Zaan

Om de coronahamsterdwang enigszins te beteugelen, heeft Kruidvat een aantal veel gewilde artikelen zoals wc-papier, zuigelingenvoeding en paracetamol op rantsoen gezet. Klanten mogen bijvoorbeeld maximaal vier pakken ’Zacht & Sterk’-toiletpapier per keer aanschaffen.

Omdat elke verpakking acht stuks bevat, gaat de koper evengoed nog met een vracht van 32 rollen naar huis. „Dat moet voldoende zijn”, grapt een woordvoerder van de drogisterijketen.

Er is geen speciale berekening aan te pas gekomen om tot de ’ideale’ maximale hoeveelheid te komen. Volgens haar valt dit aantal samen met een reclameaanbieding (’4 voor 7 euro’) die al veel eerder was gepland voor deze week.

Kruidvat legde eerder de verkoop van ’hardlopers’ zoals handgel (twee stuks) en paracetamol (drie) aan banden. Het bedrijf ziet ’al weken’ een grote vraag naar deze producten.

Alleen al in het Kruidvatfiliaal in Koog aan de Zaan vlogen afgelopen vrijdag volgens een verkoper honderden doosjes paracetamol over de toonbank. Aan de lijst met gelimiteerde verkoop is behalve wc-papier ook handzeep toegevoegd én zuigelingenvoeding van Nutrilon en het eigen merk.

De woordvoerder benadrukt dat geen tekorten zijn. „We hebben voldoende op voorraad, maar heel Nederland is aan het hamsteren. Zodra het wc-papier en andere populaire producten weer zijn aangevuld in de winkels, zijn ze heel snel weer uitverkocht. We roepen mensen op voor elkaar te zorgen en in normale hoeveelheden producten aan te schaffen, zodat iedereen kan kopen wat hij nodig heeft.”

De maximale hoeveelheden gelden ook voor de online verkoop.

Lees ook: Paracetamol op rantsoen bij Kruidvat. Sommige klanten worden daar erg boos om

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Meest gelezen