Premium

Vrone/Berdos-trainer Roland Verduin hoopt maar dat zijn spelers conditie bijhouden zodat handballers fit genoeg zijn indien ze toch mogen spelen voor promotie naar eredivisie

Vrone/Berdos-trainer Roland Verduin hoopt maar dat zijn spelers conditie bijhouden zodat handballers fit genoeg zijn indien ze toch mogen spelen voor promotie naar eredivisie
Jos Kenter scoort eerder dit seizoen tegen EHC.
© Foto Martin de Haan
Sint Pancras

Met een uitduel tegen Havas zou komend weekeinde de nacompetitie voor promotie naar de eredivisie beginnen voor de handballers van Vrone/Berdos. Trainer/coach Roland Verduin heeft er een hard hoofd in dat er überhaupt nog gespeeld gaat worden. ,,Maar mocht dat wel zo zijn, hoop ik maar dat mijn spelers voor zichzelf getraind hebben.”

Veel zicht op hoe zijn team op dit moment nu bezig is, heeft hij niet. ,,Ik vermoed dat de jonge jongens in het team hun conditie wel bijhouden, maar over de ouderen heb ik meer mijn twijfels. Ik kan het hen verder ook niet kwalijk nemen. Het is tenslotte hobby.”

Al zou Verduin, toen hij zelf nog speelde, er anders ingestaan hebben. ,,Destijds bij Kolping had iedereen de discipline om voor zichzelf te trainen, maar misschien vinden de meeste het ook wel goed zo. We hebben in de competitie vrij kansloos verloren van de kampioen Bevo 2. Toen kwam bij de meeste ook wel een beetje het besef dat we misschien ook nog niet toe zijn aan een stap omhoog. Dat we nog veel moeten leren. Al hebben de spelers zich zeker ontwikkeld. Alleen als je twee keer in de week traint is het eigenlijk onderhoudstraining. Je wordt niet slechter, maar ook niet beter. Als je onderscheidend wilt zijn, moet je vaker trainen.”

Het zou voor Verduin zo kunnen zijn dat hij zijn laatste wedstrijd met het team al gehad heeft. Hij wordt na het seizoen opgevolgd door Dion Ferdinandus. ,,Daarom ben ik ook steeds minder trainer voor sommige spelers. Mijn houdbaarheidsdatum is verstreken. Dat is ook wel normaal en gezond.”

Een nieuwe club heeft hij nog niet. ,,Ik ben wel door diverse clubs benaderd. Daar haal ik veel waardering uit. Het liefst ga ik iets met jeugd doen, want bij volwassenen ben je toch vaak in de eerste plaats manager. Maar ik weet het nog niet. Een jaartje niks is ook niet erg.”

Als hoogst geklasseerde ploeg die mag promoveren, zou Vrone/Berdos wellicht straks zonder te spelen zomaar eredivisionist kunnen zijn. ,,Dat zou een optie kunnen zijn, maar misschien komt er nog een losse wedstrijd of een toernooi. De hele nacompetitie uitspelen, is niet meer te doen in ieder geval.”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen