Premium

Hockeyer Martijn van Grimbergen (Bloemendaal) heeft eindelijk tijd om de honden ook eens uit te laten

1/2
Bloemendaal

Martijn van Grimbergen (25), geboren en getogen Hagenaar, hockeyde zijn hele leven om de hoek bij Klein Zwitserland (KZ). Dit seizoen stapte de spits over naar Bloemendaal, waar hij in vijftien competitiewedstrijden twee keer scoorde. Van Grimbergen woont met zijn ouders vlakbij het Scheveningse strand, studeert sportmanagement aan De Haagse Hogeschool en vriendin Justine hockeyt bij Cartouche.

Voel jij angst voor het corona-virus?

„Nee, ik heb vertrouwen in mijn lichaam en de conditie is op orde. Dat laatste geldt ook voor mijn ouders. Bezorgd ben ik wel over mijn opa en oma. Zij zijn kwetsbaar en willen inmiddels geen bezoek meer ontvangen, om zo de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden. Er gaat alleen nog regelmatig iemand langs om boodschappen te brengen. Het overige contact gaat via de familie-app.”

Ben jij ook aan het hamsteren geslagen?

„Absoluut niet. We hebben hier op de hoek een kleine kruidenierswinkel, daar is meestal te krijgen wat nodig is. Er is wel een omslag in mijn denken. Voorheen bedacht ik wat ik wilde eten en haalde dat bij de supermarkt of in het winkeltje. Nu kijk ik eerst wat aanwezig is en bepaal vervolgens wat gegeten wordt.”

Hoe verloopt het hockeyseizoen tot nog toe voor jou?

„Prima. Ik kwam van KZ, waar ik vorig seizoen degradatie-hockey speelde, bij een topclub die voor het kampioenschap gaat. De concurrentie is pittig, want er loopt in de aanval bij Bloemendaal behoorlijk wat kwaliteit rond. Maar mijn start van het seizoen was lekker, ik scoorde in de eerste wedstrijden inderdaad twee keer. Sindsdien hapert mijn productie. Toch ben ik tevreden. Ik krijg voldoende speeltijd en voel me senang in het team.”

Hoe is in deze periode het contact met ploeggenoten en staf?

„We wilden graag als groep doortrainen, maar dat kan dus niet. Afgelopen weekend hebben we nog wel met elkaar gesquasht. Daarna is het onderlinge contact beduidend minder geworden. Want we zien elkaar niet meer, ook omdat bijna iedereen in Amsterdam woont en ik in Den Haag.”

Hoe zie jij de toekomst voor de huidige competitie?

„We hadden het daar tijdens het squashen ook over. Ik kijk niet verbaasd op als de competitie nu al voorbij is en wij als kampioen worden uitgeroepen. Dat wil ik eigenlijk liever niet en zou ook onbevredigend zijn, want de play-offs zijn de wedstrijden waar je het voor doet. Maar ik denk dat de huidige situatie nog wel even voortduurt en dan komen de competitie, EHL, Pro League en Olympische Spelen flink in de knel.”

Naar school gaan is er niet bij, de competitie ligt stil, kantines en clubhuizen zijn dicht, er mag niet in groepen getraind worden. Hoe kom jij de dag door en hou je de conditie op peil?

„Ik moet zo nu en dan natuurlijk iets voor mijn studie doen en help soms in de sportzaak van mijn ouders. Vandaag was de winkel dicht en ben ik meegegaan om de honden uit te laten. Doe ik anders nooit. Netflix kijken natuurlijk. En gisteravond heb ik hier met een vriend Regenwormen gespeeld. Nee, niet op de computer. Het is een ouderwets bordspel, erg leuk om te doen. Wat mijn conditie betreft: ik loop hier zo de duinen in of het strand op, dus kilometers maken is geen probleem.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen