Buurtbussen en scholierenlijn 650 stoppen met rijden in West-Friesland, als gevolg van coronamaatregelen

De Koggenhopper van de Vereniging Buurtbus Koggenland.
© Foto Koggenhopper.nl
Hoorn

Verschillende buurtbussen en de scholierenlijn 650 stoppen met rijden in West-Friesland. Dit is het gevolg van maatregelen die zijn genomen om verspreiding van corona te voorkomen, zoals het sluiten van de scholen.

Scholierenlijn 650, tussen Wervershoof en Lelystad, rijdt met ingang van maandag 16 maart niet meer. Dit is het gevolg van de sluiting van de scholen.

Ook een aantal buurtbussen is deze maandag gestopt met rijden in de regio Noord-Holland Noord. In West-Friesland gaat het om de volgende lijnen:

- Lijn 409: Heerhugowaard - Ursem - Obdam

- Lijn 412: Hoorn - Schellinkhout - Wijdenes - Hem - Venhuizen - Hoogkarspel - Grootebroek

- Lijn 415: Hoorn - Oostblokker - Westwoud - Oostwoud - Wervershoof - Medemblik

- Lijn 417: Schagen - Barsingerhorn - Winkel - Nieuwe Niedorp - Hoogwoud - Opmeer - Obdam

- Lijn 438: Enkhuizen - Bovenkarspel - Grootebroek - Andijk - Wervershoof

Contactmomenten beperken

„De serviceverlening in het openbaar vervoer wordt anders dan reizigers gewend zijn. Dit om de verspreiding van het Coronavirus te beperken”, schrijft Connexxion op haar website. „Om het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs te beperken, moeten buspassagiers via de achterdeur instappen én achterin inchecken. Met deze maatregel proberen we een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van onze medewerkers en de dienstverlening aan onze reizigers.”

Passagiers kunnen geen los kaartje kopen bij de buschauffeur. Zij moeten inchecken met hun OV-chipkaart of vooraf een buskaartje aanschaffen. Dat kan in de online ticketshop van Connexxion of de app Tranzer.

Maatschappelijk belang

In principe blijft reizen met trein, bus, tram of metro mogelijk. Reizigers met klachten of een kwetsbare gezondheid wordt geadviseerd om het openbaar vervoer te vermijden, in ieder geval tot en met 31 maart. „Wij proberen onze reizigers zo lang mogelijk van dienst te zijn. Tenslotte vervoeren we ook dagelijks veel reizigers die werkzaam zijn in vitale sectoren. Juist nu is het extra belangrijk dat deze medewerkers kunnen werken.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen