Oud-burgemeester Schuiling raakt een snaar met zijn ’brief aan de kinderen’ waarin hij schrijft over de coronacrisis

Koen Schuiling.© Archieffoto

Hedzer Faber
Den Helder

Ex-burgemeester van Den Helder Koen Schuiling schreef vanuit zijn nieuwe ambt als burgemeester van Groningen een brief aan de kinderen. Hij raakt daarmee kennelijk een snaar, want de brief wordt volop gedeeld via (sociale) media. Dit is zijn brief.

Beste kinderen,

Jullie zien en horen natuurlijk alle berichten over het coronavirus. Op het Jeugdjournaal, op school en thuis. Waarschijnlijk maak je voor het eerst in je leven mee dat er allerlei bijzondere maatregelen worden genomen. Bijvoorbeeld dat je sportwedstrijden niet doorgaan en je thuis moet blijven als je verkouden bent. Hiermee willen we voorkomen dat er veel mensen ziek worden en tegelijk naar het ziekenhuis moeten.

Het zou zelfs kunnen betekenen dat je een tijdje helemaal niet naar school hoeft. Dat is tijdens een vakantie wel leuk maar nu eigenlijk niet. Want de reden is dat mensen elkaar niet ziek willen maken.

Misschien maak je je er zorgen om. Wat gebeurt er allemaal en wat kan ik doen? Dat begrijp ik. Maar weet dat er veel mensen keihard werken om zo snel mogelijk alles weer normaal te laten zijn. En dat gaat ons zeker lukken, want in de geschiedenis hebben we wel vaker moeilijke dingen moeten overwinnen.

Wat ik van jullie vraag is om elkaar niet gek te maken met paniekerige berichtjes. Het helpt niet en ze kloppen vaak ook helemaal niet. Als er belangrijke informatie is, hoor je dat van de minister of natuurlijk van mij, de burgemeester. Je ouders of je meester of juf vertellen je erover.

Wat ik ook vraag is om iets te doen voor de mensen die thuis zitten en geen bezoek mogen ontvangen. Bel, mail of app wat vaker, maak een tekening of speel muziek... je verzint vast iets leuks dat anderen blij maakt.

Want somber worden of bezorgd blijven heeft niet zoveel zin. Dus!

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.