Echtpaar uit Wervershoof steunt met actie ’Tulpen voor Toppers’ zowel kwekers als zorgmedewerkers

Marleen de Wit (links) en Sandra van Meekeren krijgen tulpen van René en Karin Wildoër.
© Foto Jaap van der Pijll
Wervershoof

Met stralende gezichten namen Marleen de Wit en Sandra van Meekeren de eerste bossen in ontvangst. En zo hopen René en Karin Wildoër nog veel meer zorgmedewerkers blij te maken met tulpen die anders zouden zijn weggegooid.

Ze zagen steeds meer berichten voorbij komen over de gevolgen van de coronacrisis voor de sierteelt. Door het instorten van de markt zouden miljoenen tulpen op de stort belanden. En dat ging René en Karin Wildoër aan het hart. Met een zwak voor zowel de tulpensector als de zorg, besloten zij een positieve draai aan deze trieste situatie te geven.

Als manager online marketing had René ’binnen een paar uur’ een website in elkaar gezet. Die gebruikt het echtpaar uit Wervershoof om de bloemen alsnog een goede bestemming te geven door ze als blijk van waardering te verspreiden onder zorgpersoneel in de regio. Zowel tulpenbedrijven als zorginstellingen kunnen zich op de site ’Tulpen voor Toppers’ aanmelden. ,,Wij regelen de distributie”, legt René uit. ,,En met een doneeractie zamelen we geld in, zodat de kwekers toch nog een redelijke prijs voor hun bloemen kunnen krijgen.” Inmiddels staat de teller van het aantal aangeboden tulpen op ruim 1,8 miljoen. Daarvan werden maandag de eerste negenduizend bezorgd. Zelf gingen René en Karin langs bij Buurtzorg Medemblik, waar Marleen de Wit en Sandra van Meekeren de bossen in ontvangt namen. ,,Een heel mooi initiatief”, vonden zij.

Meer info: www.tulpenvoortoppers.nl

Doneren kan op https://www.doneeractie.nl/tulpen-voor-toppers/-42403

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen