’Doe iets extra’s voor een ander’, schrijft burgemeester van Heemskerk

Heemskerk

,,Doe iets extra’s voor een ander, kijk iets meer om u heen. Dat schrijft burgemeester Mieke Baltus in een open brief aan de Heemskerkers naar aanleiding van de coronacrisis. ,,Want ook mantelzorgers en vrijwilligers kunnen ziek zijn en niet meer de nodige aandacht geven aan hun naasten.’’

Ze zegt erbij dat Heemskerkers niet bij elkaar op bezoek moeten gaan, maar contact moeten houden via de telefoon, apps, facetime of Skype, of simpelweg ’een boodschap voor de deur te zetten’.

Hieronder de brief die burgemeester Baltus op de website van de gemeente heeft geplaatst:

,,Beste Heemskerkers,

Het coronavirus is op dit moment hét onderwerp van de dag. Niet alleen in Nederland, maar in de hele wereld. Mensen blijven zoveel mogelijk thuis, gaan niet meer naar bijeenkomsten, zonderen zich af. Dit doen zij omdat de overheid dit adviseert of verplicht. En als zij ziek zijn of verkouden, blijven zij zeker binnen.

Gelukkig hebben de meeste Heemskerkers genoeg mensen om zich heen die naar hen omkijken. Die een boodschap doen en een oogje in het zeil houden. Maar er zijn ook mensen die niet meer naar buiten kunnen omdat ze kwetsbaar zijn, door ziekte of door hun hoge leeftijd. Sommigen zijn echt alleen, hebben niemand om even een praatje mee te maken. Niemand die hen kan helpen met kleine, dagelijkse dingen.

Ik weet dat er in Heemskerk heel veel mensen zijn die naar elkaar omkijken. En dat zij dat nu ook gewoon doen. Toch wil ik u vragen om nu iets extra’s te doen, iets meer om u heen te kijken. Want ook familie, buren, vrienden, collega’s, mantelzorgers en vrijwilligers kunnen ziek zijn en niet meer de nodige aandacht geven aan hun naasten. Naar elkaar omkijken betekent in deze tijd van corona niet bij elkaar op bezoek gaan, maar wel zorgen dat u contact houdt. Even bellen, appen, facetimen of skypen, een boodschap voor de deur zetten.

Alle beetjes helpen. Ik hoop en vertrouw erop dat deze uitzonderlijke situatie ons dichter bij elkaar brengt. Het mooie van ons dorp is dat we ons met elkaar verbonden voelen. Laten we dat in deze tijd zichtbaar maken.

Mieke Baltus,

Burgemeester’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.