Halve van Den Helder afgeblazen, mogelijk naar later dit jaar

Halve van Den Helder afgeblazen, mogelijk naar later dit jaar
De Halve van Den Helder, zowel het wandelen als hardlopen, wordt uitgesteld naar een ander weekend.
© Archieffoto
Den Helder

Het bestuur van Stichting Den Helder in Beweging heeft besloten om de Halve van Den Helder, die gepland staat op 4 en 5 april, geen doorgang te laten vinden.

Het bestuur gaat bekijken of het evenement, voor zowel het wandelen en hardlopen, naar een datum later dit jaar kan worden verplaatst. Gedacht wordt aan het weekend van 29 en 30 augustus.

De organisatie van de Halve van Den Helder vindt het niet verantwoord om met de huidige situatie en ontwikkelingen rondom het corona-virus het evenement plaats te laten vinden. Het bestuur benadrukt dat dit zeker geen gemakkelijke beslissing was om te nemen.

,,Als nieuw bestuur wordt er toch een hoop van ons verwacht en wij hadden ons er enorm op verheugd om een succesvolle (voor ons eerste) editie neer te zetten. Wij vinden echter dat de gezondheid en veiligheid van alle vrijwilligers, deelnemers, toeschouwers en alle andere betrokkenen geenszins in het geding mag komen. Wij willen zeker niet te lichtvoetig omgaan met alle recente ontwikkelingen, reden waarom wij tot dit moeilijke besluit zijn gekomen’’, aldus de organisatie.

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Meest gelezen