Premium

Rick Mathijssen volgt Michel van den Heuvel na dit seizoen op bij hockeyers van landskampioen Bloemendaal: ’Ik ben toe aan mannenploeg’

Rick Mathijssen volgt Michel van den Heuvel na dit seizoen op bij hockeyers van landskampioen Bloemendaal: ’Ik ben toe aan mannenploeg’
Rick Mathijssen: ,,Bij Bloemendaal wordt gehockeyd om kampioen te worden.”
© Foto Koen Suyk
Bloemendaal

Met ingang van volgend seizoen is Rick Mathijssen (37) de nieuwe coach van de mannen bij Bloemendaal. Mathijssen, die een contract heeft getekend voor twee jaar, is de opvolger van Michel van den Heuvel die Bloemendaal na vier jaar verlaat.

Dit seizoen is Rick Mathijssen de rechterhand van bondscoach Max Caldas bij het Nederlands mannenteam, dat zich geplaatst heeft voor de Olympische Spelen in Tokio.

Daarvoor was hij onder meer verbonden aan Jong Oranje en dertien jaar als coach actief in het vaderlandse vrouwenhockey, waarvan de laatste vier bij Amsterdam. Met die ploeg won hij vorig seizoen, na een zinderende finale in de play-offs tegen Den Bosch, het landskampioenschap.

Prachtig

Ook het Europees kampioenschap voor clubteams werd een prooi voor de hoofdstedelingen. ,,Ik heb al eerder uitgesproken dat ik er aan toe ben om een mannenploeg in de hoofdklasse te gaan coachen. Dat ik nu bij Bloemendaal aan de slag ga, is natuurlijk prachtig.”

De opdracht op ’t Kopje is wat hem betreft simpel. ,,Bij Bloemendaal wordt gehockeyd om kampioen te worden. Niks meer, niks minder. Dat legt bij mij geen extra druk. Sterker, het maakt de uitdaging alleen maar groter.”

De Musschen maken inmiddels al onderdeel uit van zijn dagelijks leven. ,,Het nieuwe seizoen start voor mij niet in augustus, maar is feitelijk al begonnen. Ik ben dus al met de voorbereiding bezig.”

Prijzen

Pepijn Post, commissaris tophockey bij Bloemendaal, is zeer tevreden met de nieuwe aanwinst. ,,Onze commissie tophockey, bijgestaan door Wouter Jolie en Jaap Stockmann, heeft gesprekken gevoerd met uitstekende kandidaten. Met Rick trekken we een relatief jonge, gedreven en professionele coach aan die prijzen wil winnen.”

Michel van den Heuvel verlaat Bloemendaal na vier seizoenen, waar hij van 2004 tot 2008 ook al actief was. In laatstgenoemde periode werd hij met de Musschen drie keer landskampioen en won hij de Europacup II. Vorig seizoen pakte de Brabander, die eerder onder meer bondscoach was van het Nederlands en Pakistaans elftal en nu ook assistent-bondscoach is bij het Belgische mannenteam, met Bloemendaal opnieuw het landskampioenschap. Ook werd de EHL gewonnen.

,,Ik ben niet zo van het terugblikken, kijk liever vooruit. Hoewel dat in deze bizarre tijd niet eenvoudig is.’’

,,Als ik dan toch even over mijn schouder tuur, zie ik een periode waarin ik met een groep geweldige hockeyers een boeiend proces heb doorlopen. Hopelijk kunnen we dat proces afronden met een nieuw landskampioenschap en winst in de EHL. Maar nogmaals, hoe de komende weken en wellicht maanden zullen verlopen en waarvoor nog gespeeld kan worden, weet op dit moment niemand”, zegt Van den Heuvel.

Over waar precies zijn toekomst na Bloemendaal ligt blijft Van den Heuvel, die wel de ambitie heeft uitgesproken om weer internationaal te gaan werken, op de vlakte. ,,Ik kan daar op dit moment niets over zeggen.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen