Premium

Golfbaan Sluispolder zag sluiting door corona aankomen: ’We gaan liever 3 weken dicht, als daardoor het virus sneller beteugeld is en we daarna verder kunnen met life as usual’

Golfbaan Sluispolder zag sluiting door corona aankomen: ’We gaan liever 3 weken dicht, als daardoor het virus sneller beteugeld is en we daarna verder kunnen met life as usual’
Op de laatste dag van het schaatsseizoen van ijsbaan De Meent was het zondag veel rustiger dan normaal.
© Foto Martin de Haan
Alkmaar

Waar voetbalvereniging AFC’34 het complex tot en met begin volgende maand gesloten houdt wegens de uitbraak van het coronavirus, kon er afgelopen weekend gewoon geschaatst, gesquasht of gegolfd worden in Alkmaar, voordat alle clubs zondagavond om 18 uur gesloten moesten worden.

Renate Roeleveld, directeur van de golfbaan Sluispolder, had de maatregel wel zien aankomen. ,,We gaan liever 3 weken dicht, als daardoor het virus sneller beteugeld is en we daarna verder kunnen met ’life as usual’.’’

Flights

De golfbaan volgde afgelopen dagen de richtlijnen van het RIVM. Zaterdag was het prachtig weer voor een rondje.

„Toen waren de meeste flights volgeboekt. Zondag was het wat minder weer en daarom ook rustiger. We hebben diverse maatregelen genomen, gelukkig hebben we een groot clubhuis, waardoor de bezoekers in het restaurant wat verder van elkaar konden zitten. Maar er waren ook leden die juist het clubhuis vermeden en alleen een rondje gelopen hebben. Op de baan staat iedereen heel ver van elkaar af, waardoor de kans op besmetting laag was.”

IJsbaan De Meent was ook open, zondag kon er voor het laatst geschaatst worden in Alkmaar deze winter. Alkmaar Sport had verder geen extra maatregelen genomen, er werd niet geteld hoeveel bezoekers er waren. Maar het was veel rustiger dan normaal.

’Erg mee bezig’

Squash072 was dit weekend nog in bedrijf, squashleraar Dave Scholtes zat zondagmiddag na zijn laatste les aan de bar. „Iedereen is er erg mee bezig. Een vader van een van mijn leerlingen was een beetje verkouden en bleef buiten. Squash is geen contactsport en ik geef geen handen meer, al is dat natuurlijk wel vreemd, normaal doe je dat natuurlijk wel, nu kan je alleen maar hoi zeggen.”

Scholtes ging door tot het niet meer mocht. „Mijn leerlingen wilden ook graag allemaal doorspelen.” Hij is ook leraar bij de sportschool van ESTEC in Noordwijk, de Europese ruimtevaartorganisatie. „Dat is al een tijdje gesloten wegens de uitbraak van corona. Ik ben benieuwd of er ook nog een compensatie volgt nu de squashbaan de komende drie weken dicht is. Als bedrijf word je toch getroffen.”

In de duinen werd er door de mountainbikers gewoon gefietst, toerclub Alcmaria Victrix volgt echter wel de richtlijnen. Normaal vertrekken op verschillende dagen in de week groepen vanaf het Sportpaleis op de racefiets door Noord-Holland, die activiteiten zijn tot en de komende weken afgelast. „Fietsen mag alleen op eigen risico”, aldus voorzitter Hans Bos.

De sportscholen in Alkmaar waren ook open, maar Fit For Free hanteerde tot zondagavond wel een quotum van maximaal 100 leden en er mochten per groepsles maar 15 sporters meedoen.

Waar de commerciële sportbedrijven dus afgelopen weekend nog volop in beweging waren, gingen de voetbalverenigingen op slot. Het complex van AFC’34 is gesloten, bij Kolping Boys was vrijdagavond geen speciaal galadiner.

Ook de trainingen bij Jong Holland werden donderdag direct afgelast. ,,We willen onze leden op het hart drukken geen eigen initiatieven in strijd hiermee te ontplooien en zullen daar zo nodig tegen optreden.’’, aldus een verklaring van het bestuur van de club.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen