Beverwijkse familie knokt vurig voor nieuwe rolstoelbus: crowdfunding moet tachtig mille opleveren

Beverwijk

Een bijzondere krachttoer, daarmee zijn Ronald Meijer, z’n vrouw Jon en hun drie dochters bezig. De Beverwijkse familie probeert uit alle macht 80.000 euro bijeen te sprokkelen. Zodat het gezin een rolstoelbus kan aanschaffen.

Die bus hebben de Meijers keihard nodig. Omdat op Ronald na alle gezinsleden buitenshuis volledig afhankelijk zijn van een rolstoel. Jon Meijer en de dochters Blossom (15), Tinker (17) en Joylean (21) worstelen namelijk met het Ehlers Danlos Syndroom (EDS), een aandoening aan het bindweefsel. Die kwaal brengt niet alleen fikse pijn met zich mee, maar ook andere medische klachten zoals vermoeidheid en extreme ’hypermobiliteit’.

Jon en de meiden lijden al jarenlang aan EDS. Maar dat werd pas in 2016 duidelijk, na een schier eindeloze, frustrerende medische zoektocht. Artsen stelden eerst vast dat Joylean de bindweefselaandoening had en constateerden daarna dat ook de andere drie vrouwelijke familieleden met dat lichamelijke malheur kampten.

Anno 2020 zijn vier van de vijf Meijers buiten de deur dus zeer beperkt in hun bewegingsvrijheid. Om toch zo soepel mogelijk naar elders te kunnen komen, kocht de Beverwijkse familie in 2016 een oude bus waarin de rolstoelen konden worden meegenomen.

Die vierwieler heeft het enige tijd terug begeven. Ook een duurdere, vorig jaar aangeschafte bus is inmiddels onbruikbaar. Die wagen raakte motorisch onherstelbaar beschadigd, aldus Ronald Meijer.

De familie zoekt daarom noodgedwongen een nieuwe bus, die geschikt is om vijf inzittenden en vier rolstoelen te vervoeren. Tegelijkertijd hebben de Meijers nog een ander financieel probleem voor de kiezen gekregen. Een forse verbouwing van hun woning - eveneens noodzakelijk wegens de EDS-problemen - pakt door diverse tegenslagen duurder uit dan gedacht.

Ronald Meijer: ,,Ons huis moet rolstoeltoegankelijk worden gemaakt. Dat is een enorme verbouwing. Door de hoge kosten en andere tegenslagen gaat het allemaal langzamer dan gehoopt. Er moet nog heel veel gebeuren. De rolstoelbus hebben we niet alleen nodig bij afspraken met een specialist, maar ook om familie en vrienden te kunnen bezoeken.’’

Voor meer informatie over de crowdfundingactie van de Meijers: www.geef.nl/nl/actie/familie-meijer

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen