Corona: wat gaat niet (en wel) door in de Zaanstreek

Zaanstreek

In dit artikel houden we bij welke evenementen worden afgelast/uitgesteld en welke er toch doorgaan.

DIT GAAT WEL DOOR

De vestigingen van De Bieb voor de Zaanstreek blijven vooralsnog open zolang de GGD en RIVM niet anders adviseren.

De Pathé-bioscoop in Zaandam blijft open, maar er mogen slechts 100 bezoekers in een zaal of foyer. Ook hebben bezoekers vrije stoelkeuze. Bezoekers die al een ticket hebben gekocht en besluiten niet te komen, krijgen hun geld terug.

De gewone activiteiten in De Groote Weiver in Wormerveer, zoals de films, de buurtmaaltijd, de meideninloop en het repair café gaan door. De concerten en andere evenementen zijn afgelast.

De Heemtuin in het In ’t Veldtpark in Zaandam blijft geopend voor individuele bezoekers.

Vereniging De Zaansche Molen sluit twee van haar vijf industriemolens voor publiek. Verfmolen De Kat, oliemolen De Zoeker en houtzaagmolen Het Jonge Schaap blijven voor publiek geopend. Het maximaal aantal personen dat tegelijkertijd een molen mag bezoeken is verder beperkt tot 50 personen. De maatregelen gelden in ieder geval tot en met 31 maart.

DIT GAAT NIET DOOR

Filmtheater De Fabriek in Zaandam annuleert alle voorstellingen tot en met 31 maart. Gekochte kaarten worden gerestitueerd. Café Fabriek blijft wel open. Het filmprogramma van De Fabriek zal vanaf heden ook thuis beschikbaar zijn via de on demand website Picl.nl

Het Zaans Natuur en Milieu Centrum gaat in elk geval tot eind maart dicht. De Mammoet-middag en de Stinzenplanten-rondleiding gaan dus ook niet door.

Het Zaans Museum sluit in elk geval tot eind maart de deuren.

De concerten in De Groote Weiver in Wormerveer zijn afgelast. De gewone activiteiten gaan wel door.

De Lorzie in Wormerveer schrapt alle activiteiten tot en met 31 maart.

Op advies van Alzheimer Nederland gaan de Alzheimer Café’s in de Zaanstreek voorlopig niet door.

Cultureel Centrum De Bullekerk in Zaandam heeft alle voorstellingen tot eind maart afgelast. Kaarten worden gerestitueerd en er worden vervangende data gezocht. De voor deze week geplande concerten van het Orkest van de 18e Eeuw en Collegium Vocale Zaandam gaan dus ook niet door. Ook de avond met Griet op de Beeck van de Culturele Raad Zaanstad op 28 maart is uitgesteld, de kaarten daarvoor blijven geldig en een nieuwe datum wordt later bekend gemaakt.

Het Zaantheater heeft alle voorstellingen tot en met 31 maart afgelast. Er worden vervangende data gezocht en kaarten blijven geldig. Zie voor meer informatie de website.

Buurtcentrum De Vuister in Koog aan de Zaan is tot 31 maart dicht. ’Dit ter bescherming van de vele kwetsbare ouderen en jongeren en onze vrijwilligers.’

Bind op het Hembrugterrein in Zaandam is tot eind maart dicht. ’Ondanks dat Bind niet groot is zijn we van mening dat we in deze situatie iedere vorm van onnodige samenkomsten moeten voorkomen. Vet balen, want er stonden mooie activiteiten op de planning’.

De Dans Hotspot in Zaandam en Wormerveer annuleert alle feesten en groepslessen in maart. Alleen de individuele danslessen gaan door.

Het concert van Cantabile in de PKN-kerk aan het Noordeinde in Wormerveer op zondagmiddag 15 maart is afgelast.

Het optreden van de Martijn Schok Boogie & Bluesband in Café De Kapiteinshut in Zaandam gaat zondag 15 maart niet door.

Het Ierse concert in de Maria Magdalenakerk te Wormer op zondag 15 maart is afgelast.

De kerkdiensten in de Noorderkerk in Zaandam vinden voorlopig zonder kerkgangers plaats. Ze zijn wel online te volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1624-Protestantse-Gemeente-Zaandam-Noorderkerk. Zondag 15 maart om 10:00 uur zal de eerste kerkdienst zonder publiek plaatsvinden onder leiding van dominee Sjaak Visser. Hij zal dan ook aandacht geven worden aan de corona pandemie.

Het kienen op maandagavond 16 maart bij S.V. Het Westen in Zaandam gaat niet door.

KVG Assendelft heeft de bijeenkomst van 17 maart geschrapt.

IJsclub Klein maar Dapper uit Krommeniedijk moet de extra jaarvergadering op woensdag 18 maart uitstellen. Dorpshuis De Horn is namelijk tot 31 maart gesloten wegens het coronavirus.

Het concert van The Rails op 18 maart, van De Flux/Roots aan de Zaan is gecanceld door de band zelf. Eén van de leden heeft van haar werkgever een reisverbod buiten de UK opgelegd gekregen. Roots aan de Zaan heeft op eigen initiatief het concert van Winter Wilson op 22 maart geschrapt.

De ledenvergadering van het Historisch Genootschap Wormer op donderdag 19 maart is afgelast. Zodra het weer mogelijk is zal een nieuwe datum voor deze ledenvergadering worden vastgesteld.

Toneelvereniging Raamtheater uit Wormer, die dit jaar het 35 jaar bestaan viert, heeft moeten besluiten om de voorstelling Fanfarella op 19 t/m 22 maart niet door laten gaan. Deze is verplaatst naar 18, 19 en 20 september. Ook de zelfgeschreven voorstelling Wie, waar ben je van de jeugdleden, die op 28 en 29 maart zou plaatsvinden, gaat niet door.

Het jazzconcert van vrijdag 20 maart in het Kerkje van Markenbinnen is geannuleerd en wordt hopelijk later ingepland.

De voorstellingen van toneelvereniging Herleving 1898 uit Jisp op 20 en 21 maart zijn afgelast.

De voorstellingen van Toneelvereniging T.O.P uit Westknollendam op 20, 21 en 22 maart zijn afgelast. TOP zou ’Een seriemoord’ van Ton Davids spelen.

De officiële opening van de Dorcaswinkel aan de Westzijde 59 in Zaandam gaat op 21 maart niet door. De winkel blijft voorlopig wel open van woensdag tot en met zaterdag van 10 – 16 uur als er voldoende vrijwilligers zijn.

Het concert van 21 maart van Saskia Giorgini in Jisp (Concerten bij Kaarslicht) is geannuleerd.

De kindervoorstelling Een Huis voor Harry van poppentheater Potitco, gepland voor 22 maart in de Wormerveerse Vermaning, is afgelast.

De Zangdag Wereldmuziek op zondag 22 maart Cultureel ontmoetingsruimte De Knapzak is uitgesteld naar een nog te bepalen datum.

Het concert van Apollo Zaandijk in de Kogerkerk op zondag 22 maart gaat niet door. Er wordt een nieuwe datum vastgesteld.

De interactieve theatervoorstelling ‘Voor je het weet zijn ze groOt’ op maandagavond 23 maart bij Korfbalvereniging Groen-Geel in Wormer gaat niet door. De voorstelling was georganiseerd door GGD Zaanstreek-Waterland.

De provincie heeft de startbijeenkomst op 25 maart over de maatregelen rond de N203 in Krommenie-Assendelft, in het kader van de A8-A9 problematiek, afgelast.

De lezingen van Extinction Rebellion op 25 maart in De Groote Weiver, 26 maart in Bind en 30 maart in Café De Fabriek worden naar een nog onbekende datum verplaatst.

De culinaire avond op 27 maart in het Mennistenerf in Zaandam gaat niet door.

Het concert van zangkoor Go4Singing! uit Krommenie op 28 maart is afgelast.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen