Weespse Selena Piek en haar partner Robin Tabeling weten sensationele zege op nummers één van de wereld geen passend vervolgen te geven op All England Open in Londen

Weespse Selena Piek en haar partner Robin Tabeling weten sensationele zege op nummers één van de wereld geen passend vervolgen te geven op All England Open in Londen
Selena Piek (linksonder) en Robin Tabeling waren in de achtste finale van de All England verrassend te sterk voor regerend wereldkampioenen Zheng Si Wei (achter) en Huang Ya Qiong uit China.
© Foto EPA
Londen

Voor badmintonster Selena Piek bleek de kwartfinale van de sterk bezette All England Open het eindstation in het gemend dubbelspel. Samen met vaste partner Robin Tabeling verloor de 28-jarige Weespse vrijdag in straight sets van het sterke Koreaanse duo Seo Seung-Jae en Chae Yoo-Jung: 21-16, 21-19.

Een ronde eerder hadden Piek en Tabeling, die sinds begin vorig jaar een koppel vormen, in oktober de Dutch Open wonnen en inmiddels zestiende op de wereldranglijst staan, nog voor een daverende sensatie weten te zorgen. Voor een plek bij de laatste acht rekenden ze af met Zheng Si Wei en Huang Ya Qiong: 22-20, 21-17. Dat Chinese duo is niet alleen de huidige nummer één van de wereld, maar ook de regerend wereldkampioen en was in 2020 bovendien nog ongeslagen.

In de kwartfinale wisten Piek en Tabeling niet opnieuw te stunten. De als zesde geplaatste Seung-Jae en Y00-Jung - de nummers zeven van de wereld - bleken op de belangrijke punten net even wat doortastender.

Met hun prestatie in Londen, waar de complete wereldtop van de partij is, pakten Piek en Tabeling evenwel belangrijke punten in de strijd om kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokio van komende zomer. Het duo staat op de geschoonde wereldranglijst (maximaal twee koppels per land) op de twaalfde plek en moet op die ranking uiteindelijk bij de eerste veertien zien te eindigen.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen