Raadsvergaderingen in Bergen afgelast, Heiloo en Castricum nog onzeker

De ambtenaren van de BUCH werken zo veel mogelijk thuis, maar de dienstverlening zoals aangifte van geboorte en overlijden en de vuilnisophaaldienst gaan gewoon door.© Archieffoto

Henk-Jan den Ouden

Heiloo/Bergen De gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo hebben alle bijeenkomsten, activiteiten en evenementen die door de gemeenten worden georganiseerd, geannuleerd. In Castricum, Heiloo en Bergen zijn ook de commissie- en raadsvergaderingen afgelast. In Uitgeest wordt dat vooralsnog per bijeenkomst bekeken.

In Heiloo worden de commissieleden schriftelijk geconsulteerd over een aantal onderwerpen. Wie had willen inspreken, kan de bijdrage schriftelijk indienen. De onderwerpen komen dan op de agneda van de raadsvergadering van 6 april, die vooralsnog gewoon doorgaat.

De vier BUCH-gemeenten volgen het landelijke beleid inzake het coronavirus en hebben een verbod ingesteld voor alle evenementen en bijeenkomsten met meer dan honderd personen. Dat verbod geldt ook voor theaters, bioscopen, sporthallen et cetera en geldt in ieder geval tot 31 maart.

,,Het verbod geldt alleen voor evenementen waar meer dan honderd bezoekers op afkomen, maar in de praktijk zien we dat bijna alle evenementen worden afgelast’’, zegt een woordvoerster namens de BUCH-gemeenten. ,,Veel verenigingen en ondernemers nemen zelf die beslissing.’’

De ambtenaren van de BUCH werken zo veel mogelijk thuis als hun functie dat toelaat. ,,Maar de gemeentehuizen blijven open. De dienstverlening zoals het ophalen van vuilnis, de afgifte van paspoorten en het doen van aangifte van geboorte en overlijden wordt gegarandeerd’’, melden de vier gemeenten.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.