Premium

Kolping Boys omarmt standaardteam op zaterdag, maar focus blijft liggen op zondagvoetbal: Ogen niet sluiten voor deze trend’

Kolping Boys omarmt standaardteam op zaterdag, maar focus blijft liggen op zondagvoetbal: Ogen niet sluiten voor deze trend’
Dirk Molenaar, de grondlegger van het zaterdagteam bij Kolping Boys, geflankeerd door Thijs van den Oord (links) en keeper Patrick de Vries.
© Foto Martin de Haan
Oudorp

Kolping Boys heeft het volgende seizoen ook een standaardteam op zaterdag. De ongeveer twintig man tellende selectie gaat onder andere bestaan uit Rens Langedijk en leden van de huidige zondagselectie Thijs van den Oord en keeper Patrick de Vries.

Het team wordt verder uitgebreid met voetballers die al enkele jaren zijn gestopt - zoals Jeroen Peetoom - of in lagere elftallen spelen, aangevuld met voetballers van onder meer Jong Holland (Rik Klaver), Alcmaria Victrix en AFC’34.

,,De zaak wordt serieus door Kolping Boys opgepakt”, vertelt bestuurslid Gerben van der Waal. ,,Wij hebben hier als bestuur goed over nagedacht. Het is een trend die je niet uit de weg kunt gaan. Zeker met het oog op de toekomst. Het is voor ons meteen een pilot om te zien hoe standaardvoetbal op zaterdag voor Kolping Boys uitpakt.”

Faciliteren

Grondlegger van het idee is de leider van het huidige eerste Dirk Molenaar. Hij gaat ook volgend jaar de leider worden van dit team. Van der Waal over de verdere invulling. ,,Trainer wordt Roy Rowinkel (die overkomt van Koedijk en een verleden heeft bij Kolping Boys, red.), er is een vlagger, een verzorger, een vaste speeltijd thuis (15 uur) en de ruimte om twee keer per week te trainen. Verder faciliteren we alles wat nodig is.’’

De vereniging heeft de zaken serieus opgepakt. ,,Wij verwachten ook wel wat van deze groep. Ons uithangbord op de zaterdag. Het is een groep spelers die wil presteren en een prestatief karakter heeft. Een goede selectie met spelers die elkaar allemaal kennen.”

Het bestuurslid maakt nog wel een duidelijk onderscheid tussen de twee dagen. ,,Bij Kolping Boys blijft de focus gericht op de zondag, maar je moet als club niet de ogen sluiten voor de huidige ontwikkeling. Daar moet je als club je rol in pakken en dat hebben we gedaan.”

En de kantine spint er zaterdagmiddag garen bij. ,,We zijn als club niet roomser dan de paus. In de vierde klasse worden veel derby’s gespeeld en dat is een prettige bijkomstigheid.”

Prioriteit

Thijs van den Oord, aanvoerder van Kolping Boys, kijkt er nu al naar uit. ,,Mijn prioriteit ligt deze maanden nog wel op het eerste, laat dat duidelijk zijn. Ik krijg het straks veel te druk om straks nog volwaardig lid te kunnen zijn van de zondagselectie, maar ik voel me nog veel te fit om in een lager elftal af te bouwen. Dit idee ligt er al jaren en is nieuw leven ingeblazen.”

Over de sportieve invulling is Van den Oord duidelijk. ,,Niks lang leve de lol en komen wanneer je zin hebt. Het zijn allemaal leuke gasten, maar we hebben afgesproken dat we willen presteren. We hebben niet voor niets een trainer aangetrokken. Hij moet zorgen dat we fit worden, we gaan geen half werk leveren.”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen