Opmerkelijk: Eemdijk verrast met aantrekken Chris de Graaf als assistent, een rol waarvoor hij zich bij Spakenburg niet meer kon motiveren

Opmerkelijk: Eemdijk verrast met aantrekken Chris de Graaf als assistent, een rol waarvoor hij zich bij Spakenburg niet meer kon motiveren
Een sippe Chris de Graaf na de 5-0 nederlaag bij Scheveningen, bij zijn debuut als eindverantwoordelijke bij Spakenburg. Zijn volgende twee wedstrijden als interim-hoofdtrainer zou hij echter winnen.
© Archieffoto
Bunschoten

Hoofdklasser Eemdijk heeft Chris de Graaf verleid tot een opmerkelijke terugkeer als assistent-trainer. De 32-jarige Spakenburger stapte eind januari nog vanuit die functie op bij tweededivisionist Spakenburg, maar vanaf komend seizoen is hij in diezelfde rol werkzaam bij de dorpsgenoot, waar hij de rechterhand wordt van hoofdtrainer Willem Romp.

De Graaf, die in het seizoen 2015-2016 voor de Diekers speelde, gaf na zijn plotselinge vertrek bij Spakenburg aan zich niet meer te kunnen schikken in de rol van assistent. ,,Ik heb geroken aan het hoofdtrainerschap van Spakenburg en dat is wat ik wil. Om na die periode als interim terug te keren in de rol van assistent viel me zwaar. Ik heb er goed over nagedacht, maar dit is de enige juiste beslissing.”

De Graaf was in november drie wedstrijden eindverantwoordelijke bij de ’Blauwen’, nadat hoofdtrainer John de Wolf werd weggeplukt door Feyenoord. Bij Scheveningen kreeg Spakenburg nog een oorwassing (5-0) te verwerken, maar daarna boekte De Graaf zeges op Katwijk (4-2) en Excelsior Maassluis (1-0). Tegen GVVV (1-2) zat Eric Meijers voor het eerst op de bank bij Spakenburg en deed De Graaf weer een stapje terug. Daags na de bekerwedstrijd tegen Ajax, op woensdag 22 januari in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA, nam hij echter per direct afscheid.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen