Hoe gevaarlijk is corona voor jonge kinderen? Volgens de GGD kunnen we nog gewoon met de kids naar oma

Schagen

Wereldwijd zijn er duizenden doden gevallen als gevolg van besmetting door het coronavirus. Vaak zijn het mensen die al wat mankeerden en bezweken aan de coronagriep of ouderen met een broze gezondheid. Maar hoe gevaarlijk is het virus eigenlijk voor (jonge) kinderen?

Ouders die op internet zoeken naar de gevolgen van het coronavirus voor hun baby of jonge kinderen kunnen daar weinig tot geen informatie over vinden. In nieuwsberichten wereldwijd over corona wordt opvallend weinig over kinderen gesproken. In Australië is een baby van acht maanden besmet geraakt, verder levert een zoektocht via Google weinig artikelen op.

De GGD Hollands Noorden heeft wel antwoorden op vragen die bij ouders leven.

Moeten ouders met baby’s of jonge kinderen zich extra zorgen maken?

Ouders met kinderen hoeven zich geen extra zorgen te maken. Het blijkt dat kinderen minder vatbaar zijn voor het virus en als ze wel besmet raken, daar veel minder klachten van hebben.

Is het niet verstandiger om – indien mogelijk – de kinderen niet naar de dagopvang/kinderdagverblijf te brengen? En kunnen ze gewoon mee naar opa en oma?

Kinderen die niet ziek zijn, kunnen gewoon naar school en naar oma. Kinderen met klachten kunnen beter thuis blijven, maar dat geldt altijd, ook bij griep.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.