Premium

Reddingsboot de Grote Beer van Warder gaat los op het Markermeer [video]

Reddingsboot de Grote Beer van Warder gaat los op het Markermeer [video]
De Kleine Beer (voorgrond) haalt de Grote Beer op uit Hoorn.
© Foto Rien Floris
Warder

Schuimkopjes op de golven. Dan zitten we boven de windkracht vier. Maar het is nu wel zes of zeven. Op een zeilschip reden om een rif te zetten in het zeil. Maar daar maalt de nieuwe reddingsboot van station Warder niet om. De Grote Beer gaat los op het Markermeer.

Even meevaren om de nieuwe trots van Warder op te halen bij de scheepswerf van Habbeké in Hoorn. Heen met de auto. Terug op de nieuwe boot.

Het is een reddingsboot uit de Nicolaas klasse (type 3, de allernieuwste versie met schroefaandrijving). Gebouwd op de werf die ook de KNRM-schepen maakt. De Grote Beer vervangt de Kleine Beer en de Simac die niet meer van deze watersporttijd zijn.

Oude beer

’Oude beer’ en ’nieuwe beer’ grappen de schippers van de twee reddingboten door de marifoon als we gezamenlijk terugstuiven over de golven. Op werkschip Nova Venture van Johan Speksnijder staat de trailer van de Grote Beer. Ook gebouwd door Habbeké. Die hydraulische trailer zorgt dat de Beer bij laag water een stuk de loods uit kan worden gereden en evengoed kan worden gelanceerd.

Ongelukken

Johan vervoert het apparaat als vriendendienst van de Alliantie Markermeerdijken. Met alle dijkwerkzaamheden in het verschiet steunen ze de redders van Warder, legt Eric Weiffenbach van de reddingspost uit. ,,Als er ongelukken gebeuren bij het dijkwerk, zijn ze blij met een reddingsdienst die er snel bij kan zijn. Ongelukken kunnen ook gebeuren op plekken waar de ambulance niet bij kan komen en wij wel over water. Dan halen wij een slachtoffer op en brengen die naar de ambulance.’’

Reddingsboot de Grote Beer van Warder gaat los op het Markermeer [video]

Maar de Grote Beer is vooral bedoeld voor reddingen op het Markermeer waar ze zo’n 40 keer per jaar voor uitrukken. Schipper Nick Koops uit Volendam mag een stuk op de Grote Beer varen. Het gaat als een malle. ,,Super, geweldig. Een tikje gas en hij gaat er vandoor. Dit schip is bruter en sneller, maar ook veel stabieler en wendbaarder dan de Kleine Beer.’’ Die heeft inmiddels een nieuwe bestemming gevonden bij een jachthaven in Amsterdam.

Het botenhuis van reddingsstation Warder werd aangepast voor de Grote Beer die echt wat groter is. Een klus waar de 23 leden de hand niet voor omdraaiden. Het schip is langer, dus moest de loods ook langer. De Grote Beer heeft een vollere romp, een hoger dek en is 1.80 meter langer dan de oude Kleine Beer.

Paaltjes pikken

Dat het schip stabieler is, is fijn en minder vermoeiend voor de redders. Vanwege de korte golfslag op het ondiepe Markermeer stuiter je met kleine schepen al snel op en neer. ’Paaltjes pikken’ noemen ze dat. Met extreem slecht weer zal de Grote Beer, zo verwachten de redders, eerder ter plaatse zijn. Op het brede plateau aan de voorkant kunnen meerdere slachtoffers gelijktijdig worden behandeld.

Wat zo’n bootje kost? Uiteindelijk wil de penningmeester het wel zeggen: ’250.000 exclusief btw’. Maar dan heb je ook wat. Maar geen jetaandrijving. Daar hebben ze bewust voor gekozen, zegt schipper Edwin Arzoni. Met oog op het fonteinkruid dat hier veel voorkomt is dat veel beter. ,,Fonteinkruid kan de aanzuiging van een jetmotor verstoppen. Als wij vastzitten, dan geef je een klappie naar achteren en draait de schroef andersom en ben je weer los. Maar we varen meestal zo hard dat we het fonteinkruid maaien.’’

In Warder is het lossen van de nieuwe trailer nog een kunststukje want het werkschip steekt 1.10 meter diep en kan niet bij de kant komen. De trailer moet zelf tot 1.80 meter in het water kunnen rijden. De kraan zet de trailer overboord en die blijft even vast steken in de zachte blubber. Maar we zijn bij redders, dus gaat er een lijntje aan de Kleine Beer en geeft schipper nog eens een ruk met de kraan van zijn schip en ook deze klus is geklaard.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen