Premium

De oppas van nu? Dat is niet meer je buurmeisje van dertien maar een studente die je boekt via de app en het hele huishouden overneemt

© Foto Emmily B. Photography

De oppas van nu? Dat is niet meer het buurmeisje van dertien met chips op de bank en de kinderen in bed. Het is een energieke studente die je boekt via de app. ,,Ze neemt tijdelijk het hele huishouden over”, zegt oprichtster Charly van der Straten (31) van Charly Cares. Oppas-apps groeien als kool. Ook Charly Cares, actief in steden als Haarlem, Leiden, Amstelveen en Amsterdam, slaat de vleugels uit. ,,Vier jaar geleden werd gezegd dat het alleen een ’Randstadconcept’ is. Maar ouders trekken bij een tweede kind vaak de stad uit, daarom worden gebieden als het Gooi aantrekkelijk voor ons.”

Van der Straten ziet de oppasmarkt in rap tempo veranderen. ,,Naschoolse oppas aan huis is sterk in opkomst. Ouders hebben flexibele werktijden, opa’s en oma’s wonen ver of zijn zelf druk. De behoefte aan een betrouwbare oppas, met groot verantwoordelijkheidsgevoel, is groot. Een soort au pair die niet blijf slapen.”

Meer nieuws uit Amsterdam

Meest gelezen