Toenemende kamerverhuur Visbuurt baart opnieuw zorgen

Toenemende kamerverhuur in de Visbuurt baart bewoners en politie zorgen.© Foto George Stoekenbroek

Van onze verslaggeefster
Den Helder

De Stadspartij maakt zich opnieuw zorgen over de toenemende verhuur van kamers in de Visbuurt. Zo zou er volgens de fractie aan de Stakman Bossestraat een pand geschikt worden gemaakt voor bewoning door buitenlandse arbeiders.

In mei vorig jaar wilden de Stadspartij, het CDA en Beter voor Den Helder al een motie indienen om kamerverhuur in de Visbuurt terug te dringen. De motie werd uiteindelijk ingetrokken na toezeggingen vanuit het college om de problematiek aan te pakken. „Het is daarom zeer teleurstellend te moeten constateren dat de kamerverhuur in een kwetsbare wijk als de Visbuurt in de tussentijd alleen maar is toegenomen”, stelt Harrie van Dongen, fractievoorzitter van de Stadspartij in een brief aan het college. „De afgelopen tijd zijn er diverse signalen bij het college en de ambtelijke organisatie binnengekomen over de problemen binnen de Visbuurt. Helaas wordt er weinig tot niets gedaan aan de daadwerkelijke problematiek. Er zijn berichten bij ons binnen gekomen dat er nu weer een pand in de Stakman Bossestraat binnenkort betrokken zal worden door buitenlandse arbeiders, waardoor de buurt zich zeer ongerust begint te maken.”

De Stadspartij wil van het college weten of er een vergunning is afgegeven voor kamerverhuur aan de Stakman Bossestraat en waarom er niet wordt gereageerd op signalen uit de wijk. Ook wil de fractie weten waarom er niet wordt gehandhaafd op kamerverhuur.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.