’Vier keer scheepsrecht’; Tamara van der Hoeven én haar club BV Almere ’eindelijk’ landskampioen badminton

Tamara van der Hoeven in actie eerder dit seizoen.© Foto Frank van Leeuwen

Robin Kaandorp
Wormerveer

Eigenlijk was er maar één team dat dit seizoen recht had op de nationale badmintontitel. Maar dan moet je het in de eindstrijd nog wel doen. Na drie eerdere mislukte pogingen was het nu raak voor BV Almere. En die eerste titel was ook meteen de eerste landstitel voor Tamara van der Hoeven.

,,Het is voor ons dus eigenlijk: vier keer is scheepsrecht. Ik ben echt heel blij met dit kampioenschap”, glundert de 22-jarige inwoonster van Wormerveer. Afgelopen jaar keerde zij terug bij de club waar zij al eerder vijf seizoenen actief was. ,,Ik heb een jaartje bij Velo gebadmintond, omdat ik het niet helemaal eens was met de gang van zaken binnen het team. Maar afgelopen competitie ben ik weer teruggekeerd”, legt zij uit. En bepaald niet met spijt. ,,Nee, we waren oppermachtig dit seizoen. We zijn het hele jaar ongeslagen gebleven en waren echt de beste. En gelukkig hebben we dat ook in de finale laten zien. Alles wat al het hele jaar goed ging, ging daar ook goed.”

In die finale, die gespeeld werd in Den Bosch, won Van der Hoeven aan de zijde van Cheryl Seinen het vrouwendubbel en werd uiteindelijk Drop Shot met 5-3 verslagen. Een mooie kroon op een prima jaar. ,,Ik heb de hele competitie maar twee partijen verloren, dus ook persoonlijk kan ik terugkijken op een heel goed seizoen.”

Zij begon ooit bij Swish in Krommenie en is daar nog altijd regelmatig te vinden. ,,Ik geef er al een aantal jaar training.” Al snel bleek zij talentvol en stapte over naar Van Zijderveld in Amstelveen. Om vanaf daar in 2013 te verhuizen naar Almere. Een club die al flink wat jaren aanhikt tegen het grote succes, maar er dus tot afgelopen weekeinde altijd net naast greep.

Van der Hoeven geeft voormalig teamgenoot Dave Khodabux veel credits voor dit succes. Hij debuteerde dit seizoen als coach. ,,Daarnaast werkten we dit jaar met een mental coach. Er is veel aan teambuilding gedaan en dat alles maakte het plaatje compleet. We hoefden zelf alleen nog maar te winnen”, stelt zij lachend.

Nu is het tijd voor vakantie. ,,Ik ga een week naar Curaçao. Het is een lang, zwaar seizoen geweest en momenteel heb ik toch wel wat pijntjes. Het lichaam moet even herstellen.”

De Zaanse is een pure amateur met een fulltimebaan. ,,Badminton is voor mij vooral een hobby waar ik toevallig vrij goed in ben.”

Bij terugkomst staat het toernooiseizoen weer voor het deur. Eerder dit jaar haalde zij op het NK twee keer de halve finales. Hoe het na de zomer gaat, is op dit moment nog een vraagteken. ,,Ik heb het enorm naar mijn zin gehad het afgelopen seizoen, maar ik houd wel alle opties open. Als alles meezit en de coaching en spelersgroep blijven grotendeels intact, dan blijf ik graag. Maar het is allemaal nog even afwachten.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.