’Sociaal bouwen op kleine locaties in Heiloo’

Het garagepand op de hoek van de Zeeweg en de Westerweg. Wellicht een locatie voor sociale woningbouw.

Het garagepand op de hoek van de Zeeweg en de Westerweg. Wellicht een locatie voor sociale woningbouw.© Foto Erna Faust

Henk-Jan den Ouden
Heiloo

De inbrei-locaties in het dorp Heiloo moeten de komende jaren benut worden voor sociale woningbouw. Dat vinden de coalitiepartijen Heiloo-2000, VVD en CDA.

„Er liggen kansen in het dorp”, aldus Hessel Hiemstra, de fractievoorzitter van het CDA. „Wethouder Dellemijn heeft onlangs ook uitgesproken, en de toezegging gedaan, dat het college zich maximaal wil inspannen om woningen in de sociale en middencategorie te realiseren op inbrei-locaties.”

Hiemstra denkt als voorbeelden van inbrei-locaties aan de voormalige garage van Bleeker op de hoek van de Westerweg en de Zeeweg. Maar ook bijvoorbeeld aan de plek waar nu de gemeentelijke organisatie is gehuisvest, aan het Raadhuisplein, vlak bij de Witte Kerk. Hij komt binnen een paar weken met een notitie voor de gemeenteraad over dit onderwerp.

Hiemstra wil ’de vaart erin houden’ en heeft namens de CDA-fractie het college inmiddels schriftelijk gevraagd hoe dat het bouwen op inbrei-locaties aan wil pakken en hoe de gemeenteraad daarbij wordt betrokken. Hij vraagt ook naar mogelijke locaties en of wellicht tijdelijke woningen zullen worden ingezet.

Het voormalige garagegebouw op de hoek van de Westerweg en de Zeeweg is onlangs betrokken door Smitveld Vouwwagens. Dat was gevestigd in Heemskerk en trekt nu voor een periode van twee jaar in het pand. Het bedrijf heeft echter het voornemen binnen die twee jaar een nieuw pand in Heiloo neer te laten zetten.

Hiemstra wijst erop dat woningstichting Kennemer Wonen heeft aangegeven dat het geïnteresseerd is in de locatie. Hij vraagt of het college nu in overleg gaat met Kennemer Wonen en of het mogelijk is alle procedures in de komende twee jaar te doorlopen, zodat meteen kan worden gestart met de bouw als Smitveld het pand heeft verlaten.

Het college antwoordt doorgaans binnen vier weken op schriftelijke raadsvragen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen